Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Rakočević: Nastavićemo da ravnomjerno razvijamo Podgoricu po mjeri svih građana

Kandidat na listi SD-a, Marko Rakočević, kazao je da su Socijaldemokrate u prethodnih šest godina dale izuzetan doprinos u dinamičnom razvoju Podgorice u svim segmentima, posebno ističući oblast komunalnih poslova i saobraćaja

Kandidat na listi SD-a, Marko Rakočević, kazao je da su Socijaldemokrate u prethodnih šest godina dale izuzetan doprinos u dinamičnom razvoju Podgorice u svim segmentima, posebno ističući oblast komunalnih poslova i saobraćaja.

foto SD

„Želim da istaknem razvoj komunalne i saobraćajne infrastrukture, uvođenje novih socijalnih servisa, pažljivo vođenje socijalne politike, kao i vidljiv doprinos u oblasti kulture“, kazao je Rakočević i dodao da su u resoru za komunalne poslove i saobraćaj u prethodnom periodu napravljeni značajni pomaci, naročito kroz sradanju sa gradskim preduzećima, gdje je realizovan niz značajnih projekata.

„Sa gradskim preduzećem Zelenilo izgradili smo veliki broj sportskih i dječjih igrališta. Komunalne usluge ulažu značajna sredstva u izgradnju i modernizaciju gradske rasvjete, pa smo u gradskom i prigradskom području prošle godine završili i prvu fazu led rasvjete u seoskom području, a u narednom periodu nas očekuje i druga faza zamjene postojeće rasvjete u gradskom području. Agencija za stanovanje aktivno radi na poboljšanju uslova stanovanja. Realizujemo projekat „Za ljepše lice Podgorice“, gdje Sekretarijat za komunalne poslove daje značajan doprinos. Posebnu pažnju smo posvetili projektu upravljanja otpadom, kojim na kvalitetan i nov način uređujemo tu oblast, prije svega normativno. Stoga smo donijeli adekvatne odluke vezane za upravljanje otpadom, nametnuli obavezu selekcije primarne na suvu i mokru frakciju, jačamo komunalnu infrastrukturu, ugrađujemo podzemne kontejnere i računamo da ćemo u naredne tri godine u tom dijelu zaokružiti komunalnu infrastrukturu u Glavnom gradu“, naveo je Rakočević.

Rakočević je dodao da je posebna pažnja posvećena edukaciji u dijelu upravljanja otpadom, prvenstveno donošenjem lokalnog plana, a nakon toga projektom edukacije iz oblasti upravljavljanja otpadom u osnovnim školama, pod radnim nazivom „Otpad kao resurs koji treba iskoristiti“, koji se realizuje već 4 godine, a kako je kazao očekuje se i nastavak njegove uspješne realizacije.

„Takođe, urađen je i projektni zadatak za buduće postrojene za preradu građevinskog otpada, gdje računamo da ćemo sljedeće godine, kada se projekat realizuje, za duži vremenski period i na jedan kvalitetan način riješiti taj gorući problem u Podgorici“, istakao je Rakočević.

Prema njegovim riječima, u skladu sa Zakonom o izgradnji građevinskih objekata, Sekretarijat za komunalne poslove završio je jedan kvalitetan dokument.

“Radi se o programu privremenih objekata, gdje se na jedna kvalitetan i sažet način uređuje oblast postavljanja privremenih objekata”, rekao je on.

On je izrazio očekivanje da će taj dokument u narednom periodu poboljšati kvalitet života u Podgorici i donijeti jedan novi izgled Glavnom gradu.

„Ucrtali smo oko 4 hiljade privremenih objekata, računamo da će to biti zbilja važan impuls za dodatan razvoj djelatnosti kao što su turizam, ugostiteljstvo i sport u Podgorici“, rekao je Rakočević.

Rakočević u izjavi ističe i da je izrađen elektronski registar skupštine etažnih vlasnika na teritoriji Glavnog grada, čime je, kako je naveo mnogo bolje uređena ta oblast i ostavljen prostor za dalju nadgradnju u tom dijelu.

„U saradnji sa Upravom za nekretnine urađen je i adresni registar svih ulica u Podgorici, gdje smo prethodnog mjeseca upislali oko hiljadu ulica i na taj način i tu oblast dodatno uredili i napravili značajan iskorak u odnosu na prošli period“, kazao je Rakočević.

Rakočević je naveo da je u normativnom dijelu takođe napravljen iskorak donošenjem niza važnih odluka, kojim se bolje definiše komunalna oblast, posebno ističući odluke vezane za održavanje čistoće i javnih dobara.

„Ovih dana ste svjedoci da je počela sa primjenom i elektronska karta u gradskom saobraćaju u Podgorici, kao i Podgorica City card, čime se uvode i smart sistemi u sistem Glavnog grada. Želim da istaknem da su Socijaldemokrate 2015. godine, u resoru kojim sam tada rukovodio, pokrenule priču elektronske karte u gradskom saobraćaju, kao i Podgorica City card i zadovoljstvo nam je što se 5 godina kasnije i ta ideja realizovala“, kazao je Rakočević.

Rakočević je istakao da je to samo dio urađenog u Glavnom gradu, kada se radi o navedenoj oblasti.

„Socijaldemokrate su kao značajan participent vlasti svojim znanjem, poštenim odnosom i stručnošću, dale ogroman doprinos dinamičnom i modernom razvoju Podgorice. Nastavićemo da ravnomjerno razvijamo Podgoricu po mjeri svih njenih građana, onako kako to treba i dolikuje, jer Mi odlučujemo DOSLJEDNO“, zaključio je Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve