Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Rakočević: Imaćemo vrlo brzo kandidata, ne interesuje nas šta radi konkurencija

Uoči sjutrašnjeg kolegijuma predsjednice Skupštine, na kojem će razgovarati o kandidatima za sudije Ustavnog suda, kazao kako on predstavlja iskorak, te da vjeruje u dijalog

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Rakočević rekao je kako ne bi licitirao kada će izaći sa predsjedničkim kandidatom, no da će to biti vrlo brzo.

Poručio je i kako je uvjeren da će proevropska opozicija ujediniti snage, a kaže i da DPS ne zanima naročito šta radi većina povodom predsjedničkih izbora.

“Ne čekamo da ostali polože karte, niti osluškujemo šta naša konkurencija ima da ponudi na izborima. Oni u središte svojih vizija stavljaju potrebu da se i prije kampanje obračunaju sa potencijalnim kandidatom DPS-a”, istakao je on gostujući na televiziji E.

Rekao je i da u DPS-u “sprovode neophodne radnje koje u finalu vode do izbora kandidata”.

Govoreći o vanrednim izborima, istakao je kako postoje samo tri strukture kojima oni ne odgovaraju.

“To su URA i SNP, koji su u Vladi i Demokrate, koje kalkulišu i procjenjuju da im nije isplativo da idu na vanredne izbore”, ocijenio je on.

Uoči sjutrašnjeg kolegijuma predsjednice Skupštine, na kojem će razgovarati o kandidatima za sudije Ustavnog suda, kazao kako on predstavlja iskorak, te da vjeruje u dijalog.

“Naši uslovi su da sudije budu izabrane na bazi stručnosti, profesionalizma i u odnosu na procjenu, da su to stručnjaci koji štite interese građana i evropsku perspektivu Crne Gore”, kazao je.

Opozicija je bila spremna za dijalog i prilikom prošlog javnog poziva, dodao je on.

“Ali tada nije bilo zrelosti među većinom i nije došlo do kompromisa. Tada smo dobili jednostrano rješenje”, poručio je Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve