Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Rakočević: Čudo neviđeno

Napominje da ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i dalje sanja kao Živkov junak Šćepan iz filma Čudo neviđeno da će isušiti Skadarsko jezero, tako što će probiti tunel do mora i od jezera napraviti plodnu ravnicu u kojoj će imati 3 žetve godišnje i svi će živjeti srećno i bogato

“Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme”. Ovo je rekao Abraham Linkoln, američki predsjednik, a paradigma je funkcionisanja naše Vlade ovih preko 200 dana, saopštio je član GO Socijaldemokrata Marko Rakočević.

Poručuje da su mislili da od izbora nove Vlade, prve “slobodne”, “demokratske” i slično sve vidjeli.

“Od pomjeranja planina pogledom premijera, preko tajnih zaduženja od skoro milijardu eura, gašenja Montenegro Airlines-a, osnivanja nove kompanije za 0 eura, pa poslije toga većeg upumpavanja novca u isti nego što je bilo potrebno da se pomogne MA, kupovine aviona bez motora, plate direktoru MA od 4000 eura, bonusa od desetina hiljada eura, praznih letove po Evropi, do nesposobnosti menadžmenta Aerodroma da organizuju nesmetan prijem putnika u aerodromskim lukama u jeku turističke sezone, novog pokusaja tajnog zaduženja od još milijardu eura… I tu nije kraj”, naveo je Rakočević.

Ističe da kao u filmu Živka Nikolića, Čudo neviđeno, čuda se ređaju kao na traci.

“U iščekivanju boljeg života i čarobnog preporoda preko noći, dešava se sunovrat crnogorske ekonomije, pa je najveće ekonomsko dostignuće Vlade povratak u 90-te i raspodjela ulja za 25 000 građana, ubrzo vjerovatno i raspodjela bonova za gorivo, nakon 11. povećanja cijene istog, a da ne govorimo o povećanju cijena svih životnih namirnica, strmoglavom padu životnog standarda naših građana”, poručio je Rakočević.

Napominje da ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i dalje sanja kao Živkov junak Šćepan iz filma Čudo neviđeno da će isušiti Skadarsko jezero, tako što će probiti tunel do mora i od jezera napraviti plodnu ravnicu u kojoj će imati 3 žetve godišnje i svi će živjeti srećno i bogato.

“Ali realnost je, kako to obično biva, drugačija. More je poplavilo jezero nakon što je tunel probijen, egzistencija, imetak, životi seljana su ugroženi i film se završava tako što Šćepan sam plovi po poplavljenom selu”, istakao je Rakočević.

Prema njegovim riječima neodoljivo podsjeća na bezumnu politiku i put kojim nas ova Vlada vodi.

“Čudu neviđenom bi još mogli dodati i ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta, koja zbilja “čuda pravi” – smjenjuje one koji nijesu ni bili direktori, imenuje đakone SPC za direktore, smjenjuje nažalost preminule osobe sa mjesta direktora, imenuje, pa nakon 7 dana razrješava partijske aktiviste, imenuje četničke vojvode, zaslužne litijaše… Da je ovo sve plod umjetničke kreacije u Živkovim djelima, mnogo bi bilo. Nego, kako im rekoše njihovi koalicioni partneri – Da se ne ljubimo”, zaključio je Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rakočević: Čudo neviđeno – CG Vijesti
24.07.2021-16:17 16:17

[…] Aktuelno […]