Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Rakočević: Crnoj Gori potrebna nova evropska parlamentarna većina

Rakočević je kazao da se Crna Gora u posljednje dvije godine nalazi u bestežinskom političkom stanju koje je potpuno urušilo ustavno-pravni poredak u zemlji

Član predsjedništva Socijaldemokrata Crne Gore Marko Rakočević u izjavi za sarajevsku FACE TV govorio je akutelnoj političkoj krizi u našoj državi.

Rakočević je kazao da se Crna Gora u posljednje dvije godine nalazi u bestežinskom političkom stanju koje je potpuno urušilo ustavno-pravni poredak u zemlji.

“Prethodne dvije godine imamo potpuno skretanje Crne Gore sa evropskog puta i trenutna većina vodi državu u političku blokadu i izolaciju. Svjedoci smo i loših izvještaja Evropske komisije, koji su sve gori“, istakao je Rakočević.

On se u izjavi osvrnuo i na Zakon o predsjedniku, za koji tvrdi da je bila kap koja je prelila čašu i dovela do građanskih protesta pod sloganom IMA NAS.

“Trenutna vladajuća većina pokušava da izmijeni Zakon o predsjedniku i na taj način dalje degradira i uruši institucije Crne Gore i državu odvede u bezvlašće. Zato je i došlo do velikih građanskih protesta u poslednje dvije sedmice. Rješenje je potencijalni dogovor, mada smo imali prije neki dan razgovore predstavnika svih političkih partija koji se nijesu dobro završili. Dakle, rješenje je da se izaberu sudije Ustavnog suda, da se dođe do dogovora termina vanrednih parlamentarnih izbora i da nakon vanrednih parlamentarnih izbora neka nova evropska većina vrati državu na pravi put.“ zaključio je Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
21.11.2022-13:54 13:54

Potrebna je i apsana za švercere i dilere pa ništa. To je prvo, ostalo će doći samo po sebi….