Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Rajzing Rajnke: Kada sam došla, CG je bila multikulturalna država za ponos, danas postoje podjele

''Kad sam stigla u Crnu Goru, multietničnost i multikulturalizam su bili za ponos, nedavni događaji pokazali su nivo tenzija'', kazala je Rajzing Rajnke i dodala da potencijal za podjele i dalje postoji, posebno nametanjem pitanja u popisu

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke kazala je da je zabrinuta zbog nivoa podjela u Crnoj Gori.

“Kad sam stigla u Crnu Goru, multietničnost i multikulturalizam su bili za ponos, nedavni događaji pokazali su nivo tenzija”, kazala je Rajzing Rajnke i dodala da potencijal za podjele i dalje postoji, posebno nametanjem pitanja u popisu.

“SAD prate sve događaje koji utiču na stabilnost zbog vaše evroatlantske budućnosti. U Crnoj Gori ne bi trebalo da se iko svrstava na bilo koju stranu”, rekla je Rajzing Rajanke.

Ona je pozvala sve lidere da naprave ujedinjenu i suverenu Crnu Goru, gdje će svi građani imati zajednički dom.

Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala su pitanja kojima se treba baviti, smatra ambasadorka, dodajući da
Crnoj Gori treba jako i nezavisno pravosuđe.

Rajzing Rajnke je istakla i da NATO ostaje onoliko snažan koliko su njene članice privržene članstvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Novljanin
15.10.2021-17:23 17:23

E ovo je klasični primjer cinizma, kao Pontije Pilat, pere ruke, a debelo je ovome doprinijela slušajući šta joj govore naši kvislinzi.

Crnogorka
16.12.2021-23:41 23:41

Rajnke vjeruj da si ti 70% doprinijela podjeli svi znamo sa kim si bila i koga si podrzavala prljavu igru si dala CRNOGORCIMA samo da znas mi oprastamo ali ne zaboravljamo !Samo da znas to je najjjjjcuvenija i najjjjjponosnija nacija na Svijetu !!