Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Raičević: Više od pola budžeta usmjeravamo u kapitalne investicije, među liderima smo u privlačenji donacija EU

Predsjednik Opštine Bar je kazao da lokalno rukovodstvo čini sve da Bar bude potpuno spreman za trenutak kada Crna Gora bude članica Evropske unije

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, gostujujući u jutarnjem programu TV7, kazao je da je više od polovine ovogodišnjeg budžeta usmjereno na kapitalne investicije, i da je Opština Bar jedan od lidera među crnogorskim lokalnim samoupravama u privlačenju donatorskih sredstava Evropske unije.

“Uprkos pandemiji smo uspjeli da očuvamo ono što je najbitnije – a to je da se obezbijedi stabilnost lokalnih finansija, i da se nikako ne zapostavi razvoj nego da se nastavi realizacija onih projekata koji su planirani Budžetom Opštine Bar. Kroz taj period krize smo prošli. Prethodno mandat je prošao u vanrednim okolnostima, ali smo i u tom periodu gradili stabilne, čvrste temelje i upravo kulminacija našeg djelovanja je bila prošle godine kada smo zabilježili sjajno ostvarenje budžeta od 126 odsto, tj. sedam miliona više u odnosu na plan”, kazao je Raičević.

I to nas je, kako je naveo, dovelo u poziciju da za 2023. planiramo budžet u rekordnim iznosu u proteklih15 godina od 31,5 miliona eura.

“Posebno me raduje činjenica da je 51,5%, odnosno više od 15 miliona eura planirano za razvojne projekte. Bar se mijenja širi, grade se nove saobraćajnice razvija se infrastruktura. To prepoznaju građani i investitori“, kazao je Raičević u jutarnjem programu TV7”, istakao je Raičević.

Predsjednik Opštine Bar je kazao da lokalno rukovodstvo čini sve da Bar bude potpuno spreman za trenutak kada Crna Gora bude članica Evropske unije.

„U protekle četiri godine smo se pozicionirali kao pouzdan partner. Naš tim od troje, četvoro ljudi je u protekle četiri godine obezbijedio skoro 1,5 miliona donatorskih sredstava“, kazao je Raičević dodajući da je samo prošle godine obezbijeđeno 900.000 eura donatorskih sredstava koja će biti dominantno usmjerena u Stari Bar.

IzvorTV 7

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve