Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Raičević u Briselu na Zajedničkom savjetodavnom odboru, razgovori o odnosima Crne Gore i Unije

Kako su naveli, oni će na sastanku razgovarati o odnosima Crne Gore i EU kroz prizmu najnovijih dešavanja kao i o digitalnim politikama te upotrebi, odnosno zloupotrebi, interneta i društvenih mreža kao sredstva dezinformisanja i političke mobilizacije građana

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević boravi u Briselu na sastanku Zajedničkog savjetodavnog odbora između Komiteta regiona EU i Zajednice Opština Crne Gore, čiji je on član, saopšteno je iz barske opštine.

Kako su naveli, oni će na sastanku razgovarati o odnosima Crne Gore i EU kroz prizmu najnovijih dešavanja kao i o digitalnim politikama te upotrebi, odnosno zloupotrebi, interneta i društvenih mreža kao sredstva dezinformisanja i političke mobilizacije građana.

“Ovo je ozbiljan izazov kako za EU tako i za Crnu Goru koji ugrožava demokratičnost i slobodu političkih procesa i otvara mogućnosti za različite negativne uticaje na same izborne procese kroz manipulaciju javnim mnjenjem i lažnim vijestima”, navedeno je u saopštenju.

Odbor, ističu, koji čine predstavnici lokalnih vlasti država EU i Crne Gore, formiran je u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj Uniji u cilju pripreme lokalnih vlasti za obaveze i usaglašavanja koja ih očekuju u tom procesu i nakon punopravnog članstva u EU.

“Kroz Zajednički savjetodavni odbor ostvaruje se saradnja i dijalog između regionalnih i lokalnih uprava država EU i Crne Gore koje kroz razmjenu iskustava i dobrih praksi u najboljem interesu razvoja lokalnih zajednica i kvaliteta života građana”, dodaje se u saopštenju.

Napominju, u Briselu osim Raičevića boravi i delegacija članova ovog odbora, gradonačelnik prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan koji je i kopresjedavajući Zajedničkog savjetodavnog odbora, predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović, Opštine Kotor Vladimir Jokić te predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve