Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Raičević primio ambasadora Austrije Milera, Austrija pouzdan partner Baru

Raičević i Miler razgovarali su i o uspostavljanju saradnje sa lokalnim upravama gradova u Austriji ali i uvezivanju lokalne ekonomije te snažnijem nastavku kreiranja ambijenta za razvoj biznisa u Baru koji je sve atraktivnija destinacija kako za domaće tako i svjetske kompanije

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je danas ambasadora Austrije Karla Milera. Ambasador Miler boravio je u prvoj službenoj posjeti Opštini Bar. Oni su tom prilikom razgovarali o jačanju saradnje ove države sa lokalnom upravom u Baru ali i mogućnostima konkretne saradnje kroz investicije i projekte.

“Posebno je naglašeno postojanje značajnih privrednih, poljoprivrednih i turističkih potencijala koje Bar može da ponudi ali i atraktivnost Bara kao najvećeg grada na crnogrskom primoriju, povezanog, željeznicom, lukom i bogat sa dvije čarobne obale, jezerskom i morskom. Ocijenjeno je da je Bar mjesto života, grad u koji se sve više dolazi i u koji se ostaje”, saopšteno je iz Opštine Bar.

Raičević i Miler razgovarali su i o uspostavljanju saradnje sa lokalnim upravama gradova u Austriji ali i uvezivanju lokalne ekonomije te snažnijem nastavku kreiranja ambijenta za razvoj biznisa u Baru koji je sve atraktivnija destinacija kako za domaće tako i svjetske kompanije.

“Bar je prepoznat kao pouzdan partner svima u ukupnom progresu države i unapređenju kvaliteta života građana ali i kreiranju kosmopolitskog duha i društva kroz uvezivanje različitih kultura”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve