Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Raičević: Mitroviću da li se Vi jedan od ona tri ministra koje premijer pominje?

Raičević reagovao nakon što su mu iz resora Mitrovića poručili da za njih ''nema privilegovanih pojedinaca, niti će ih biti''

Nijesam očekivao od ministra Ratka Mitrovića, akademskog profesora, da će se umjesto odgovora na konkretna pitanja, baviti plagiranjem i prepisivanjem neuspješnih saopštenja opozicionih partija na lokalnom nivou u Baru. Da je, kojim slučajem, u Vladu delegiran kao član partije, a ne kao ekspert, ne bi bilo teško pogoditi koja je to partija u pitanju, saopštio je Dušan Raičević, predsjednik opštine Bar.

Raičević je reagovao nakon što su mu iz resora Mitrovića poručili da za njih “nema privilegovanih pojedinaca, niti će ih biti”.

Ističe da kako ministar nije odgovorio ni na jedno njegovo pitanje, primoran je da ih ponovim i postavi par novih. Nada se, kaže on, da će na ta pitanja ministar odgovoriti svojim imenom i prezimenom i da se neće, kako dodaje, dalje kriti iza poštenih ljudi koji rade u Ministarstvu.

“Uvaženi ministre Mitroviću, saglasan sam da nijesam uspješan na način kao što ste to Vi. Definitivno nemam nikakvog uspjeha u kršenju zakona i flagrantnoj nelegalnoj gradnji. Tu ste Vi za mene nedostižni. Naš uspjeh je to što smo, u ovom mandatu lokalne uprave u Baru, uradili više za vodosnabdijevanje bezvodnih područja nego što je urađeno za proteklih 30 godina. O našem uspjehu govoriće generacije i ostaće zapamćen. S druge strane, Vi ste onoga dana djelovali kao da ne znate gdje ste, kao da ste prvi put na Velikom Pijesku, a tek za Mrkojeviće očigledno nijeste čuli do prije neki dan. Da je to tako, potvrđuje i činjenica da je usvojena Odluka o donošenju DUP-a Veliki Pijesak kod Vas u kabinetu bila na čekanju čak četiri mjeseca, i time ste direktno onemogućili gradnju u skladu sa propisima. Ovo implicira da ste nesposobni, neefikasni i zlonamjerni prema građanima ovoga kraja ili da svjesno stimulišete divlju gradnju”, istakao je Raičević.

Prema njegovim riječima, sve to nije bilo dovoljno Mitroviću pa je, dodaje, u svom saopštenju uspio čak i da dovede u pitanje i ugrozi, kaže Raičević, reputaciju jedne od najuspješnijih barskih firmi ispraznim politikantskim insinuacijama.

“Ministre, ovo sam najmanje od Vas očekivao, jer Vi odlično znate da je u skladu sa zakonom, koji je Vaš resor kreirao, nama kao lokalnoj upravi propisana obaveza da izgradimo infrastrukturu do svakog investitora koji uredno plati naknadu za komunalno opremanje. Osim što ste, ničim izazvani udarili na reputaciju ove firme, Vi ste udarili i na egzistenciju 156 porodica koliko ova firma zapošljava radnika u našem gradu.

Dakle, jasno je iz svega ovoga da se Vi više bavite politikom nego sopstvenom strukom. Doduše onima koji Vas poznaju nije strano to što godinama glumite arhitektu, a gradjevinac ste po struci kao sto jednako neuspješno već skoro godinu dana glumite i ministra”, kazao je predsjednik Opštine Bar.

Raičević je rekao da je Mitrović nastupom potvrdio da je “jedan od ona tri ministra koje premijer sve češće pominje.”

“Uvaženi ministre u ostavci, potvrdili ste ovakvim nastupom ono što se priča u krugovima bliskim parlamentarnoj većini, da ste očigledno Vi jedan od ona tri ministra koje premijer sve češće pominje. Iako je, čini se, sve jasno, molim Vas radi javnosti da nam to i potvrdite, kako bi građani konačno mogli da odahnu od viška Vaše nestručnosti koju nam demonstrirate. Isto tako, molim Vas da poštedite čestite ljude u Ministarstvu daljeg pisanja Vašeg odgovora, a razgovor ću sa zadovoljstvom nastaviti sa budućim ministrom koji će Vas zamijeniti na čelu ovog resora”, zaključuje Raičević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve