Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Raičević: Izglasati novi Tužilački savjet i proizvesti jaču, rekonstruisanu Vladu

''Kako trenutno stvari stoje, u posve podijeljenom društvu kakvo je naše, prijevremeni parlamentarni izbori kao alternativa bi doveli do nesagledivih posljedica po mir i stabilnost države i regiona''

Višedecenijska borba crnogorskih građana, koji su voljeli državu i kada oskudijevaju sa osnovnim životnim namirnicama, uprkos pojedincima koji znaju voljeti samo kada su vreće pune, krunisana je prošlogodišnjom izbornom pobjedom, a ovih dana poprima poprilično uznemirujući epilog, uz rizik da pod dejstvom sveukupne javnosti uzrokuje totalni haos u društvu, saopštio je poslanik Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Vladan Raičević. Poručuje da treba izglasati novi Tužilački savjet i proizvesti jaču, rekonstruisanu Vladu.

Na to upozorava, kaže on, i nedavno predočeni izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore u evropskim integracijama, koji je, po svemu sudeći, u stagnaciji dok se pozvani ne dogovore.

“Poruka da ovako dalje ne ide je jasna… Kako trenutno stvari stoje, u posve podijeljenom društvu kakvo je naše, prijevremeni parlamentarni izbori kao alternativa bi doveli do nesagledivih posljedica po mir i stabilnost države i regiona. Uspostavljeni aktuelni sistem, kako god ga karakterisali, uz pomoć međunarodnih partnera, ipak koliko-toliko reguliše i amortizuje opasne pokušaje korumpiranih političara, koji svojim smišljenim i dozvoljenim činjenjem , kao i nečinjenjem, guraju društvo u destabilizaciju, što potvrđuju brojne relevantne i uticajne bezbjednosne adrese iz cijelog svijeta”, ističe Raičević.

Da naši politički prethodnici iz vlasti imaju poguban plan po stabilnost i napredak države, dodaje Raičević, potvrđuju i drugi međunarodni izvještaji “koji ukazuju na one propuste koji omogućavaju poraženim kriminalnim struktutrama da i dalje izmiču zakonu”.

“Sada kada je Crna Gora na raskršću, kad se mračni i monstruozni kriminalni klupko rasvjetljava i počinje odmotavati, zadatak parlamentarne većine je više nego jasan – izglasati novi Tužilački savjet, pronaći minimum zajedničkog jezika koji će proizvesti jaču, rekonstruisanu Vladu, u krajnjem, i politički odgovornu prema glasačima koji su dali povjerenje novoj skupštinskoj većini, kako bi ista radila u interesu svih građana bez izuzetka, te na valjan način sprovodila zacrtane reforme na putu ka Evropskoj uniji. Dakle, Tužilački savjet i Vlada koja je izraz izborne volje građana”, zaključuje Raičević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve