Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Radusinović: Da se Cetinju vrati dostojanstvo

On sugrađanima poručuje da svojim glasom opredjeljuju i sudbinu svojih najbližih

Diplomirani elektro inženjer Rajko Radusinović sa Cetinja pozvao je svoje sugrađane da 5. decembra glasaju za listu Demokrata i zaokruže broj 7.

– U susret izborima u našem prestonom gradu obraćam vam se uvjeren da ćete ovog puta, siti praznih obećanja kojih ste se naslušali od onih koji su opredeljivali sudbinu Cetinja u proteklih 30 godina, 5. decembra glasati za listu Demokrata, zaokružiti broj 7 i konačno udahnuti i doživjeti slobodu – kazao je diplomirani elektro inženjer Rajko Radusinović.

On sugrađanima poručuje da svojim glasom opredjeljuju i sudbinu svojih najbližih.

– Svi se vi sjećate vremena kada na Cetinju nije bilo nezaposlenih, sjećate se kada su iz Podgorice ‘harmonika’ autobusima dolazili radnici koji su radili u Obodu, Košuti, Bojani, Tari, Trgoprometu, Sanitasu i drugim preduzećima, koja je trodecenijska državna i lokalna vlast uspjela da zatvori i uništi, a radnike pošalje na biro rada, odakle su mnogi od vas i dočekali penziju, naravno u minimalnom iznosu od 146 eura – kazao je Radusinović.

Dodaje da je na Cetinju 4.213 penzionera i skoro 1.500 nezaposlenih, koji, kaže, bezuspješno godinama traže posao.

– Mnogi od njih će biti prinuđeni da posao i egzistenciju potraže u tuđim državama i gradovima, ako se mi, drage kolege penzioneri, ovoga puta ne odlučimo da promijenimo vlast u našem gradu. U proteklih godinu dana razbili smo vam vašu višegodišnju zabludu da ako se promijeni vlast nećete dobijati ni tu koliku-toliku penziju. Ne samo što su penzije bile redovne, nego su poslanici Demokrata u zakonsku proceduru uputili predlog zakona, kojim će nam se minimalna penzija, koju nažalost na Cetinju prima većina nas, povećati na 200 eura od 1. januara 2022.godine. Takođe smo uputuli i predlog zakona i da vaša unučad primaju dječji dodatak do 18 godine života, pod uslovom naravno da žive i uče u Crnoj Gori, a ne u stranim državama, kao mnogima od nas – dodao je Radusinović.

On sugrađanima poručuje da glasanjem za izbornu listu Demokrata zaokruživanjem broja 7, daju priliku da se Cetinju vrati dostojanstvo, a kako dodaje, Cetinje postane ponovo grad zaposlenih, grad dostojanstvenih ljudi, grad mladih, koji neće perspektivu tražiti u drugim gradovima i državama, već u njihovom i našem Cetinju.

-Stvorićemo uslove da se i vaša djeca i unučad vrate na Cetinje, pa da se zajedno sa njima radujete životu. Mi Demokrate to znamo, možemo i moramo uraditi, kako zbog obaveze prema našim slavnim precima tako i zbog naših potomaka, kojima ćemo omogućiti da se rađaju, bezbrižno odrastaju i da rade i životnu egzistenciju ostvare na Cetinju, gradu, kojem ćemo vratiti sjaj i učiniti ga onakvim kakvo zaslužuje da bude – crnogorsko i svjetsko, na ponos i radost svih građana Crne Gore – zaključio je Radusinović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
28.11.2021-00:16 00:16

BRUKE OD CETNIKA DEMOKRATA POMINJU CRNOGORSKO CETINJE a znamo da su LOPOVI LAZOVI -PODVALJIVACI NISTA POZITIVNO NEMAJU ZA CRNU GORU -CETNICI DEMOKRATE IZ BUDVE DOLAZILI NA CETINJE DA SE TUCU SA CRNOGORCIMA ko ovija jos podrzava taj je PSIHICKI BOLESTAN  -SVIJET ZNA STA SU URADILI 5 SEPTEMBRA -NIKAD VISE NECETE NAS PREVARIT I CETINJE I CRNA GORA  VAM NIKAD NECE OPROSTIT!

Zvalo
28.11.2021-00:21 00:21

Kad su izbori Cetnicke splacine DEMOKRATE kazu da su CRNOGORCI kad prodju izbori CETNICKI SPLACINE kazu da su CETNICI I UTIRU SVE STO SE ZOVE CRNOGORSKO!