Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Radunović: SNP ne doživljavam kao izdajnike, memorandum je čaj od nane

''Taj memorandum je čaj od nane. To može svako da potpiše. Strah me je samo da u tom memorandumu predstavnici DPS-a ne vide neki vid zaštite za sebe, ali vjerujem da će sud pravde svakog stići''

I pored toga što su potpisali Memorandum o saradnji, SNP ne doživljavam kao izdajnike. To su naši stari koalicioni partneri i želim da im vjerujem dok ne vidim nešto sumnjivo, kazao je u emisiji “U žiži” na Adria TV šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović.

“Bilo je teških riječi u parlamentu ovih dana, a ja sam tražio da se spuste tenzije. Taj memorandum je čaj od nane. To može svako da potpiše. Strah me je samo da u tom memorandumu predstavnici DPS-a ne vide neki vid zaštite za sebe, ali vjerujem da će sud pravde svakog stići. Memorandum koji su potpisali je stvar demokratske azbuke i dokument kao dokument ne sadrži ništa spektakularno. Ovaj sporazum je čak i blaži od onog koji je premijer Zdravko Krivokapić potpisao bez našeg znanja sa Aleksom Bečićem i Dritanom Abazovićem“, ocijenio je Radunović.

Prema njegovim riječima, građani su uplašeni i opravdano se pitaju šta ako ova mini koalicija zatraži manjinsku podršku DPS-a.

“To je definitivno ono što plaši građane- da ta mini koalicija zatraži manjinsku podršku DPS-a. Ko će biti u Vladi je manje bitno, bitno je ko vas podržava, jer ko vas podržava drži vas u šaci”, tvrdi Radunović.

On dodaje da su izmišljane priče u medijima i na pojedinim portalima da DF i manjinske partije nikako ne mogu zajedno.

“Veliki novac je bio u igri kojim je rukovodio DPS. Manjinskim partijama je stoga bilo lakše da potpišu ovaj memorandum sa SNP-om i URA jer oni nisu bili toliko medijski napadani. Moramo biti realni, napravljen je takav ambijent, ali polako i sa velikim naporom moramo raditi na povjerenju”, objasnio je Radunović.

Tvrdi da je Vlada na čelu sa Krivokapićem napravljena na silu.

“URA je ucjenjivala, sprovodila je očigledno neke tuđe namjere. Crkveni krugovi su igrali značajnu ulogu u politici i vršili su pritisak na nas da damo šansu Vladi da se formira. Mi smo na kraju to uradili, ali od prvog dana smo sumnjali u koncept ekspertske Vlade. Ova Vlada je imala veliki zadatak, a to je da se suoči sa velikim lopovlukom i nepravilnostima. Došli su ljudi bez ikakvog političkog iskustva”, navodi Radunović.

Dodao je da cijela Crna Gora zna da Krivokapić nije zadovoljan sa ministrom unutrašnjih poslova Sergejem Sekulovićem. 

“On je zaista jedan fin čovjek, poznajem ga, ali on je vrlo mekano pristupio rešavanju stvari. Dolazi iz NVO sektora i vrlo je nepodesan za mjesto ministra MUP-a. On je ekspert za neke oblasti, ali ne i za ovaj resor”, zaključio je Radunović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve