Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Radunović: Prioritet SDP-a da produbi jaz između stranaka pobjednica izbora

Kako je dodao, ako je neko radom i rezultatima ispunio očekivanja, treba da zadrži funkciju, jer je to u skladu sa izbornom voljom i na opštu dobrobit

Uključivanje Demokratskog fronta (DF) u donošenje najvažnijih odluka, za koje je potrebna dvotrećinska većina, eliminiše mogućnost da Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP) ponovo biraju razne kriminalce na najvažnije funkcije, kazao je šef kluba poslanika DF-a Slaven Radunović.

Ministar odbrane Raško Konjević je, govoreći o političkim pregovorima u vladajućem savezu o obezbjeđivanju dvotrećinske podrške za izbore u pravosuđu, rekao da ih je premijer obavijestio da se DF “nudi” da bude dio dvotrećinske većine u zamjenu da zadrže pojedine funkcije po dubini.

Radunović je u reagovanju naveo da je kristalno jasan prioritet SDP-a, kako u Vladi, tako i u parlamentu, da pokuša što više da produbi jaz između stranaka pobjednica izbora 30. avgusta, kako bi se mogućnost njihove eventualne saradnje svela na minimum.

„A time sebi omogućili da, uz minornu podršku građana, šire svoju šovinstičku, nacional-socijalističku politiku“, kaže se u reagovanju Radunovića.

On je kazao da kroz tu prizmu treba posmatrati i posljednju izjavu Konjevića o „nuđenju DF-a“.

„Zna odlično predsjednik SDP-a da uključivanje DF-a u donošenje najvažnijih odluka, za koje je potrebna dvotrećinska većina, eliminiše mogućnost da DPS i SDP ponovo biraju, kao u vrijeme najveće ljubavi, razne kriminalce na najvažnije funkcije, koji bi, kao, trebalo da sprovode vladavinu prava“, naveo je Radunović.

On je rekao da će „razne Medenice, Katnići, Jovanići i slični produkti DPS-SDP zakonodavnih aktivnosti biti ružna prošlost Crne Gore, koliko god se Konjević trudio da „naljuti“ DF, kako bi se isključio iz odlučivanja, a njima i DPS omogućio da rehabilituju kriminalnu mrežu u pravosuđu“.

„Poručujem svima koji legitimitet da kadriraju baziraju na činjenici da su zaposjeli fotelje protivno volji građana, da je svaki stručnjak koji je predložen od DF-a ili neke druge stranke pobjednice, dobio šansu da pokaže šta zna jer je tako većinski želio narod na prethodnim izborima“, naveo je Radunović.

Kako je dodao, ako je neko radom i rezultatima ispunio očekivanja, treba da zadrži funkciju, jer je to u skladu sa izbornom voljom i na opštu dobrobit.

„I obrnuto, svako političko imenovanje po dubini nekog iz DPS-a ili njegovih dugogodišnjih satelita, silovanje je izborne volje i veliki rizik za državnu kasu“, navodi se u reagovanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve