Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Radunović: Ova Vlada zaslužuje da bude oborena ali ne sa DPS-om

Konatar: Radunović ruši Vladu godinu dana

Šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović kazao je danas da aktuelna Vlada Crne Gore treba da bude oborena, ali da to neće raditi sa poslanicima DPS-a.

“Do onog momenta kada obezbjedimo novu vladu ovu nećemo obarati. Nikom od nas ne pada na pamet da pravimo vladu sa DPS-om i samo zbog toga opstaje ova vlada. Slažem se sa 50 odsto onoga iz zahtjeva opozicije za smjenu Vlade”, rekao je Radunović u Skupštini Crne Gore na kojoj se raspravlja o izboru predsjednika DIK-a.

Prema njegovim riječima, nadam se da će većina od 41 poslanika za izbor nove Vlade biti obezbjeđena uskoro, i da će tada trenutnu Vladu oboriti na sopstveni, a ne na zahtjev DPS-a.

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar naglasio da Radunović “ruši Vladu od 4. decembra” i da je rekao da je spreman da to uradi i sa DPS-om.

“Dobro došli u demokratiju, kolega. Ako imate neku drugu većinu, osim četiri poslanika koalicije Crno na bijelo, srećno vam bilo”, kazao je Konatar.

On je poručio da to što DF ima brojeve ne znači da su u pravu.

Radunović je na tu konstataciju Konatra odgovorio: “Svaka istina vam je ovakva”.

“Kako ja mogu da zabranim nekome da glasa?”, pitao je Radunović i dodao da URA glasa sa DPS-om “stalno”, i dodao da se to zove sindrom “Darka Pajovića“.

Poslanici Skupštine Crne Gore počeli su danas raspravu o predlogu Administrativnog odbora da se za predsjednika Državne izborne komisije izabere Nikola Mugoša.

Ranije daans Administrativni odbor je predložio Skupštini Crne Gore da imenuje Nikolu Mugošu za predsjednika DIK-a. Za Mugošu je glasalo sedam poslanika. Njegov izbor podržali su poslanici DPS-a, SDP-a, SD-a, BS-a i Građanskog pokreta URA.

Mugoša je savjetnik u Državnoj izbornoj komisiji od 2015. godine.

Poslanik DF-a i predsejdnik Administrativnog odbora Milun Zogović rekao je tokom skupštinske rasprave o Mugoši kako ih je danas na sjednici Administrativnog odbora preglasao poslanik URA Miloš Konatar, zajedno sa opozicijom.

“Miloš Konatar na sebe je preuzeo odgovornost izbora predsjednika DIK-a, zajedno sa poslanicima DPS-a i ostatka opozicije izabere kandidata. Sjajna je to biografija, ali nije to bilo presudno – kako je došlo do tog prekombinovanja i Konatarove odluke da zajedno sa poslanicima DPS preglasa aktuelnu većinu, to je na njemu da objasni. Ne znam na koji način ovako da funkcionišemo”, istakao je Zogović.

Konatar je na to kazao da je biografija Nikole Mugoše dobra.

“To u Crnoj Gori mora biti jedini razlog zbog kojeg nekoga treba predložiti na važnu funkciju. Odluka je donijeta isključivo na osnovu stručnosti i profesionalizma”, poručio je Konatar.

Poslanica DPS-a Daliborka Pejović je kazala da vjeruje da će izbor Mugoše predstavljati podstrek i da drugi mladi stručni ljudi budu rješenja za neke državne funkcije.

“Kandidatura mladog Mugoše je ključna za ono što svi želimo – a to je kvalitet u državnim institucijama”, istakla je ona.

Knežević: Pajović posijao spermatozoide i na političkoj sceni

Brojni poslanici Demokratskog fronta poručili su da URA “ispipava teren” i kazali poslaniku Konataru da obore vladu ako će već donositi odluke poput današnje, izglasavanjem predsjednika DIK-a sa Demokratskom partijom socijalista.

Poslanik DF-a Milan Knežević kazao je da lider Pozitivne Darko Pajović nije samo pomogao porodicama kao embriolog, već da njegovi potomci lutaju političkom scenom, u liku URE.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
nenad.mne
10.12.2021-00:42 00:42

Demagog, demagoški, drugačije ne može!