Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Radunović o izjavi otpravnice ambasade SAD: Skandalozno ponašanje stranog diplomate

Radunović je reagovao nakon što je  otpravnica poslova Ambasade SAD u u Podgorici, Džudi Kuo, danas kazala da portali Borba i IN4S rade po direktivama Kremlja, a da Sputnjik kontroliše ruska Vlada

Izjava otpravnice poslova Ambasade SAD u Podgorici, ne bi bila tolerisana ni u jednoj suštinski suverenoj zemlji. Ako Vlada ne reaguje na ovaj pokušaj inostranog uređivanja lokalnog medijskog prostora i crtanja meta svojim građanima koji uređuju i pišu na ovim portalima, ali posredno i svima onima koji ih čitaju, potvrdiće se sumnje da je crnogorska suverenost na nivou one koju su imale afričke kolonije početkom dvadesetog vijeka, kazao je poslanik DF i predsjednik Odbora za evropske intregracije.

Slaven Radunović

Radunović je reagovao nakon što je  otpravnica poslova Ambasade SAD u u Podgorici, Džudi Kuo, danas kazala da portali Borba i IN4S rade po direktivama Kremlja, a da Sputnjik kontroliše ruska Vlada.

“Gospođa Džudi Kuo ili nema dovoljno iskustva ili ne osjeća  čak ni potrebu da odglumi da poštuje zemlju u kojoj službuje, pa crnogorske medije i građane koji ih čitaju, praktično proglašava neprijateljima i izdajnicima, samo zato što joj se čini da se ne slažu sa američkom spoljnom politikom. Posebno je licemjerno što takva izjava dolazi od diplomate države koja je apsolutni svjetski lider u medijskom ratovanju i čije su “fake news” više puta poslužile kao povod za ratove sa milionskim žrtvama, što danas više niko i ne krije. Zamislite samo da je neka druga država otvoreno instalisala špijunsko-subverzivni štab za aktivnosti na društvenim mrežama i portalima, kao što je Digitalni forenzički centar?”, istakao je Radunović.

On je pozvao zvaničnike Crne Gore da, kako dodaje,  skupe hrabrost i pokušaju da odbrane makar i trunku suverenosti Crne Gore, u koju se toliko zaklinju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve