Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Radunović: Imamo većinu za novu vladu, Đukanović da pozove Lekića na konsultacije

Upitan da li misli da će DPS dati glas za sudije koje kontrolišu, rekao je da sumnja, ali dobiće šansu. Dva dana prije izbora biće organizovano glasanje za sudije ustavnog suda. U izbore ćemo ući regularno

Poslanik DF-a Slaven Radunović kaže da smo danas prisustvovali manifestaciji jedinstva parlamentarne većine nakon što je, kako navodi, predsjednik države Milo Đukanovic htio da provjeri da li su mu utisci tačni, da mi nemamo zajedničkog mandatara.

“Jasno je pokazano da u Skupštini postoji jasna većina za novu vladu. Činjenicom da Skupština ima jasnu većinu, u saznanju smo da Skupština može nesmetano da funkcioniše”, saopštio je Radunović.

U Skupštini je, ističe, stanje potpuno regularno.

“Nakon što je Đukanovic danas saznao da postoji većina, postoje svi uslovi da on resetuje svoj pokusaj konsultacija koje je uradio prošli put jer nije sazvao trećinu predstavnika. Pozivam Đukanovica da ovog puta pozove Miodraga Lekića i on će ga uvjeriti da postoji većina. Svako skrivanje iza sijenke ustavnih rješenja je bježanje od realnosti”, kazao je Radunović.

“Ukoliko je Đukanović dobronamjeran, a u to sumnjam, neka pogleda u broj koji je vidio na semaforu danas i neka se saglasi sa onim sa kojim se saglašava čitava Crna Gora. A nakon toga, neka oslobodi mehanizam da dobijemo novu vladu”, takođe je saopštio Radunović.

Pominjao je Đukanović, a prenosi Radunović, imperijalnu Rusiju. “Kad ga čujem da priča o Rusiji i Srbiji, znam da sprema nešto opasno po mir i stabilnost Crne Gore. Nas nije birala imperijalna Srbija i Rusija već građani i to da njega smijenimo. On to ne dozvoljava na način što opstruira da Crna Gora dobije svoju vladu”, poručuje Radunović.

“Đukanovic je vrlo opasan čovjek, posebno u situacijama kada je pritjeran uza zid”, dodao je Radunović.

Radunović poziva kolege iz DPS-a koje, kako kaže, “nisu upletene u kriminalne poslove, da sa ostalim iz parlamenta stanu na put ovakvom diktatorskom ponašanju”.

“Mi ćemo 21. oktobra glasati o sudijama Ustavnog suda. Među 18 kandidata, koji su vrlo dobri, pronaći će se četvoro iza kojih će kompletna parlamemtarna većina stati”, rekao he Radunović.

Upitan da li misli da će DPS dati glas za sudije koje kontrolišu, rekao je da sumnja, ali dobiće šansu. Dva dana prije izbora biće organizovano glasanje za sudije ustavnog suda. U izbore ćemo ući regularno.

Nije odgovorio kako će glasati kad je posrijedi glasanje o smjeni Danijele Đurović, predsjednice Skupštine.

“Sjednica je za sat vremena, ubrzo ćemo saznati”, zaključio je Radunović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve