Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Radunović: Da je moja izjava o silovanju tačna, ne bih više izlazio među narod

On je objasnio da se raspravljalo o pooštravanju kazni za izvšioce krivičnih djela silovanja i pedofilije, što je naišlo na jednoglasnu podršku odbora

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović kazao je da očekuje izvinjenje od poslanice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović-Stanković jer mu je, kakotvrdi, pripisala riječe koje nije izgovorio.

– “Silovane đevojke su razmažene mamine i tatine ćerke”, reče u Skupštini poslanica Vuksanović-Stanković da je izjavio Slaven Radunović…Reče, a ne trepnu. Da je to tačno, Slaven Radunović više ne bi među narod izlazio – naveo je Radunović na Fejsbuku.

Za razliku od, kako je rekao, grantopreža iz par NVO, koji su, tvrdi, njegovu izjavu zlonamjerno tumačili, Vuksanović-Stanković, ističe Radunović, zna šta je rekao i u kojem kontekstu, jer je bila prisutna na sjednici.

– Zato nije tamo ovako ni reagovala, već sad kad joj se učinilo da se ovaj narativ “primio” – istakao je on.

On je objasnio da se raspravljalo o pooštravanju kazni za izvšioce krivičnih djela silovanja i pedofilije, što je naišlo na jednoglasnu podršku odbora.

– Grupa poslanica predožila je kao jednu od mjera i hemijsku kastraciju, na šta sam reagovao, iznoseći činjenicu da bi za prihvatanje tako rigoroznih mjera morali da imamo apsolutno povjerenje u tužioce i sudove, što nije slučaj. Zato sam naveo poznati slučaj u kojem je jedan počinilac dvostrukog ubistva, prouzrokovanog teškim porodičnim i emotivnim problemima, ekspresno osuđen na 40 godina zatvora, jer je visoka funkcionerka iz pravosuđa bila lično zainteresovana. Tako sam naveo i mogućnost zloupotrebe, u smislu lažnog prijavljivanja silovanja od strane neke razmažene, a emotivno povrijeđene kćerke koju je momak napustio, a koja je naučila da joj “sve može biti”, pa da taj mladić bude ne samo nepravedno proglašen silovateljem, već i hemijski kastriran. Smatrao sam i smatram da se prije uvođenja tako drakonskih mjera mora obezbijediti vladavina prava i apsolutno povjerenje u odluke sudova – dodao je Radunović.

U njegove riječi, kako navodi, javnost se može uvjeriti gledanjem sjednice Odbora za politički sistem, pa očekuje očekuje izvinjenje Vuksanović-Stanković.

– Od grantopreža i onih koji su bez provjere krenuli u napad na mene, ne tražim i ne očekujem izvinjenje – zaključio je Radunović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve