Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Radulović: Vlada Crne Gore posvećena temeljnim vrijednostima UN

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović danas su se sastali sa predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Abdulom Šahidom u Njujorku

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović danas su se sastali sa predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Abdulom Šahidom u Njujorku.

,,Crna Gora će nastaviti doprinosi očuvanju globalnog mira. Zajediničkim snagama jačamo kosmopolitski duh svjetske zajednice.”, istakao je Abazović.

Potpredsjednik Vlade Abazović je istakao da temeljne vrijednosti na kojima počiva UN su istorijski inkorporirane u crnogorsko društvo, koje danas baštini vrijednosti multikulturalne, multietničke i multikonfesionalne zajednice.

,,Vlada Crne Gore je posvećena temeljnim vrijednostima UN i poštovanju Povelje i međunarodnih obaveza, ostvarivanju ciljeva definisanih u Agendi 2030, kao glavne smjernice međunarodnog djelovanja i saradnje Crne Gore sa sistemom UN”, naveo je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Radulović je ukazao da Crna Gora jakim intenzitetom nastavlja da radi na unaprjeđenju i podršci integrisanju dimenzije ljudskih prava u sve aspekte rada UN.

,,Male zemlje mogu da učine puno da doprinesu poboljšanju stanja u cijelom svijetu. Naša obaveza je da ljudima damo nadu da možemo obezbijediti bolje sjutra u odnosu na pandemiju Covid19 i zaštitu životne sredine. Niko nije bezbjedan dok svi nijesu bezbjedni. Potrebno je da radimo zajedno i dijelimo zajedničke i uspješne priče”, istakao je predsjednik Generalne skupštine UN Abdulah Šahid.

Sagovornici su se saglasili da su klimatske promjene jedan od najvećih izazova današnjice i da Crna Gora treba da nastavi da daje doprinos u smanjenju globalne emisije štetnih gasova.

Nakon radne posjete Vašingtonu, Abazović i Radulović borave u Njujorku, gdje će osim sastanaka na najvišem nivou u sjedištu Ujedinjenih nacija, susresti i sa crnogorskom dijasporom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MB_MNE
22.10.2021-01:26 01:26

Nikad ovakve dvije neznalice i retarda, ne podjose ni do bo Bsne da predstavljaju CG, a kamoli da im gradjani jos platise put do Amerike? Kakve dvije kreature …

Oi
22.10.2021-08:40 08:40

I jedni crni i drugi crnji.