Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović u radnoj posjeti Republici Francuskoj

Kako je saopšteno iz MVP-a, tokom posjete, dva ministra će potpisati Sporazum o angažmanu Francuske razvojne agencije (AfD) u Crnoj Gori.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović boraviće od 18. do 22. aprila 2021. godine u radnoj posjeti Republici Francuskoj, na poziv Klemana Bona, državnog sekretara (ministra) za Evropu u Ministarstvu za Evropu i vanjske poslove Republike Francuske.

Kako je saopšteno iz MVP-a, tokom posjete, dva ministra će potpisati Sporazum o angažmanu Francuske razvojne agencije (AfD) u Crnoj Gori.

“Osim sa domaćinom, planirani su i odvojeni susreti sa drugim francuskim zvaničnicima poput Izabel Dimon, savjetnicom za kontinentalnu Evropu i Tursku u Kabinetu predsjednika Emanuela Makrona; Frederik Vidal, ministarkom visokog obrazovanja, istraživanja i inovacija; Florens Parli, ministarkom odbrane Republike Francuske i predstavnicima Senata/Predstavničkog doma”, navodi se u najavi posjete.

Pored razgovora na visokom nivou, planiran je, kako se dodaje, sastanak ministra Radulovića sa Udruženjem privrednika Francuske (MEDEF), kojem će prisustvovati i neki od postojećih, ali i potencijalnih francuskih investitora, u Crnoj Gori, uz priliku da se predstave investicioni potencijali naše države.

“Radna posjeta ministra Radulovića Parizu će biti snažan impuls reaktivaciji političkih veza dviju država na najvišem nivou i ukupnih bilateralnih odnosa. Posjeta će biti prilika za razmjenu mišljenja o modalitetima saradnje u oblastima od obostranog interesa, ali i jačanje podrške Republike Francuske na polju evropske integracije, odbrane, ekonomije, investicija, razvojne pomoći i visokog obrazovanja”, zaključuju iz MVP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
18.04.2021-17:05 17:05

Kumim vas bogo dajte mu jedan krevet da spava sve mi izgleda kao da je nenaspavan !