Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović u Beču: Snažnije protiv kriminala

Prema platformi za odlazak crnogorske delegacije, konferencija će imati tri tematske sesije

Stalni savjet OEBS-a donio je odluku da Mediteranska konferencija za 2021. godinu bude održana 12.oktobra i 13.oktobra. Ministri i drugi visoki zvaničnici država članica OEBS-a, kao i partneri za saradnju, sastaće se, u hibridnom formatu, u Beču a crnogorsku delegaciju, koja će fizički prisustvovati događaju, predvodiće ministar vanjskih poslova, Đorđe Radulović, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Prema platformi za odlazak crnogorske delegacije, konferencija će imati tri tematske sesije.

To su jačanje međunarodne saradnje u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala u kontekstu pandemije, borba protiv trafikinga ljudskih bića na tržištu rada pod uticajem pandemije i održivi oporavak kao odskočna daska od socio-ekonomske krize ka bezbjednosti.

“Učešće Crne Gore na Mediteranskoj konferenciji predstaviće priliku za dalju promociju crnogorskih vrijednosti, koje se ogledaju u poštovanju ljudskih prava i sloboda, vladavine prava i demokratije, a koje, takođe, utiču na stabilnost i bezbjednost zemlje. S tim u vezi, doprinijeće dodatnoj vidljivosti Crne Gore na međunarodnom nivou, i potvrditi odličan položaj koji zauzima u regionu, održavajući dobrosusjedske odnose, kao promoter ideje stabilnosti”, navodi se u tekstu platforme.

Mediteranska konferencija će, kako se ukazuje, biti prilika za bilateralne susrete visokih zvaničnika zemalja učesnica OEBS-a, na kojima će biti prilike i za razgovor, između ostalog, o politici proširenja EU i postpandemijskom oporavku.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve