Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: SPC i DF su postavili rektora UCG; Živković: Ovo je skandal

''Rektora ubuduće da biraju profesori Univerziteta između sebe''

Poslanik Demokratskog fronta Branko Radulović kazao je na današnjoj sjednici Skupštine kako su SPC i Demokratski front postavili rektora Univerziteta Crne Gore Vladimira Božovića, a predsjednika CANU Dragana Vukčevića predsjednik države Milo Đukanović.

Danijel Živković (DPS) uzvratio je na to, govoreći kako je riječ o skandalu.

“To je autonomija Univerziteta – da su SPC i DF doveli rektora Univerziteta. Ovo je skandal, ovo što je danas ovdje rečeno i što smo čuli danas. Ovo je poraz i obrazovanja i sistema”, kazao je on.

Radulović je rekao “da je podlegao nekim stvarima”.

“Zato predlažem da rektora ubuduće biraju profesori Univerziteta između sebe. Onaj upravni odbor, koji je bio u doba prve i druge Vlade, izabrao tog rektora, koji ne bi mogao da bude ni dekan. Ne znam ko je sve tamo”, pokušao je da objasni svoju izjavu Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Medju 100
28.09.2022-14:40 14:40

Tvrdi liberal,znam ga,sad veviko srbin.Cerka odmah direktor klinickog,din zamenik direktora aerodroma ,snaha rukovodece mjesto.Navodno najpametni medju sto.Notorna glupost.Mozda zna struku.Ali vokabular ima kso bivsi firektor pive,onaj fasista coban svinjogojac….

RIR
28.09.2022-15:07 15:07

…ovo nas “obavijestava” bivši Crnogorac /nekad u časnom LSCG-kratko pa izbačen ! a sada u četnike…/nekad na pomen CG i kao ljubav prema njoj, samo što ne zaplače , zada pjevuši “oj Kosovo…/to je ona druga -losa sorta Crnogorca…./
…bice da je teško pogoditi ko je postavio rekt. Božovica…ma i koja ološ trči u DFradi ruskih para da
“pomogne” Crnoj Gori….ološi !