Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Radulović: SAD poslale jasne poruke da podržavaju Crnu Goru i progresivne snage koje se zalažu za NATO i EU

''Poruku podrške Vladi Crne Gore u nastojanju da očuva evroatlantski put države i da postane prva sljedeća članica EU, ali i svim onim progresivnim snagama koje se za to zalažu'',  kazao je šef crnogorske diplomatije

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović izjavio je da je tokom višednevne posjete SAD, na svim sastancima crnogorska delegacija dobila dvije jasne poruke.

“Poruku podrške Vladi Crne Gore u nastojanju da očuva evroatlantski put države i da postane prva sljedeća članica EU, ali i svim onim progresivnim snagama koje se za to zalažu”,  kazao je šef crnogorske diplomatije.

Dodao je da je bez obzira na slobodnu interpretaciju pojedinih medija, u kojima smo mogli da čujemo da Crna Gora nema povjerenje našeg najvažnijeg saveznika, partnera i prijatelja SAD, samo naše prisustvo ovdje govori da postoji puno povjerenje između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država.

“Ono što sve nas zabrinjava kao građane je činjenica da organizovani kriminal i korupcija predstavljaju opasnost za bezbjednost jedne zemlje isto koliko ekstremizam i radikalizam. U tom smislu, američki zvaničnici su pozdravili viziju Vlade Crne Gore da se bori protiv ovoga. Nema jake Crne Gore bez njenih jakih institucija, institucija koje neće zavisiti niti od jednog pojedinca koji je u njima, institucija koje neće zavisiti od političkih promjena”,  kazao je Radulović.

Naglasio je da samo izgradnjom jakih institucija, možemo da izgradimo jaku Crnu Goru.

“Crnu Goru koja će biti prva sljedeća članica Evropske unije. Mi smo dužni da izgradimo upravo takvu Crnu Goru koja će biti dostojna naših očeva i koja će biti vrijedna života za naša pokoljenja”, poručio je šef crnogorske diplomatije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
nenad.mne
22.10.2021-14:18 14:18

Tačno tako, no da ne misliš da ste vi te progresivne snage? Na čemu li si druže, mora da su opojna sredstva u USA jača?