Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović sa hrvatskim premijerom Plenkovićem: Ponovljena podrška zvaničnog Zagreba evropskom putu Crne Gore

Sagovornici su se saglasili da bi nastavak rada Međuvladinog mješovitog odbora, kao dobre platforme za razmjenu mišljenja  o brojnim pitanjima, u značajnoj mjeri doprinio produbljivanju sveukupnih odnosa Crne Gore i Republike Hrvatske

Nakon susreta sa šefom hrvatske diplomatije, prvi dan zvanične posjete susjednoj zemlji završen je razgovorom ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića sa predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem, a tom prilikom obostrano je potvrđeno da su bilateralni odnosi dvije susjedne zemlje sadržajni, dobri i prijateljski.

“Još jednom je ponovljena podrška zvaničnog Zagreba evropskim aspiracijama naše zemlje, naročito u svjetlu spremnosti Crne Gore da ispuni jasne i stroge kriterijume za punopravno članstvo u EU”, saopšteno je iz Ministarstva.

Plenković je iznio svoja zapažanja u vezi sa politikom proširenja Unije i stavovima pojedinih država članica po pitanju prijema novih, te ponovio da će Hrvatska i dalje imati proaktivan pristup kada je riječ o evropskoj integraciji svih zemalja regiona Zapadnog Balkana.

Radulović je zahvalio na dosadašnjoj kontinuiranoj podršci integracionim procesima naše zemlje.

“Prenio je otvorenost i spremnost za unapređenjem bilateralnih odnosa na svim poljima, a posebno u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i zdravstva”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da bi nastavak rada Međuvladinog mješovitog odbora, kao dobre platforme za razmjenu mišljenja  o brojnim pitanjima, u značajnoj mjeri doprinio produbljivanju sveukupnih odnosa Crne Gore i Republike Hrvatske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve