Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Prisustvovaću narednoj sjednici Vlade

Dodao je da je MVP spremilo sve odluke koje treba da budu usvojene na sjednicama Vlade

Ministar vanjskih poslova Crne Gore (MVP) Đorđe Radulović kazao je da će prisustvovati sjutrašnjoj sjednici Vlade.

Odgovarajući na pitanja novinara Radulović nije želio detaljnije da govori o tome zašto on, ministar unutrašnji poslova Sergej Sekulović i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović nijesu prisustvovali prethodnim sjednicama Vlade.

“Recimo da rječnik, način ponašanja i pristup pojedinih ministara nije nešto što priliči sjednicama vlade”, kazao je ministar.

Dodao je da je MVP spremilo sve odluke koje treba da budu usvojene na sjednicama Vlade.

“Već dvije sedmice te odluke se ne donose, a kao razlog za to navodi se da ne prisustvuju ministar Sekulović, potpredsjednik Abazović i ja. Predstavnici MVP-a su prisutni na svakoj sjednici Vlade bez obzira što ja nijesam tamo. Vlada u svakom momentu ima 9 ministara koji prisustvuju sjednicama, tako da nije nedolazak ministra Radulovića razlog da Vlada ne može da donosi odluku, jer kao što mogu da donose ostale odluke tako mogu i odluku koja se tiče sankcija Rusiji”, kazao je Radulović.

Radulović je istakao da su on lično i MVP od početka agresije na Ukrajinu imali jasan stav koji su, kako je dodao, pohvalili svi zapadni partneri – SAD, EU i NATO.

“Takođe, od samog početka ukrajinske krize MVP, Koordinacioni centar i Ambasada Crne Gore u Ukrajini koja je sada izmještena radili smo sve kako bi izvukli sve državljane Crne Gore iz Ukrajine bez pomoći Vlade. Ne znam da je i jedan drugi ministar, osim potpredsjednika Abazovića, imao riječ podrške na ono što radi MVP. Niko nije pitao da li su naši građani u Ukrajini sigurni već su čekali da ih MVP izvuče, a nakon toga da pokupe lovorike. MVP je sve vrijeme radila vanserijski posao u nemogućim uslovima kako bi naši građani bili na sigurnom”, kazao je Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve