Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović naredna dva dana u Bernu

učestvovaće na konferenciji Mapa puta naučne diplomatije u Jugoistočnoj Evropi: Međunarodni institut za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope (SEEIIST)

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović učestvovaće na Konferenciji „Mapa puta naučne diplomatije u Jugoistočnoj Evropi: Međunarodni institut za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope (SEEIIST)“, koja se naredna dva dana održava u Bernu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), Radulović će na konferenciji učestvovati na poziv švajcarskog kolege Ignacia Kasisa.

„Učešće na Konferenciji predstavlja primjer saradnje zemalja Zapadnog Balkana i članica Evropske unije, kao i doprinos integracionom procesu“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju da je SEEIIST jedan od najznačajnijih regionalnih projekata u oblasti nauke, koji se realizuje u okviru međunarodnog koncepta naučne diplomatije.

„Imajući u vidu da je Crna Gora prva država koja je zvanično politički podržala SEEIIST 2017. godine, ovo je prilika za promociju naših dosadašnjih napora, dalje posvećenosti naše zemlje projektu, te nastojanja da sjedište SEEIIST-a bude u Crnoj Gori“, kazali su iz MVP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
12.09.2021-20:33 20:33

putujte i trošite € dok dura oni tajno podignuti kredit…