Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Radulović najavio razgovor sa kosovskom koleginicom: Ne politizovati slučaj Jovanovića

Iz Ministarstva podsjećaju da hapšenja stranih državljana, iako predstavljaju neprijatnu situaciju, nijesu novina u međudržavnim odnosima

Ambasada Crne Gore na Kosovu nastaviće intenzivnu komunikaciju sa nadležnim organima države prijema povodom donošenja rješenja o pritvoru u trajanju od 30 dana crnogorskom državljaninu Ristu Jovanoviću, saopšteno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova. Ministarstvo pozva sve političke aktere da ne politizuju slučaj.

“Osnovnom sudu u Prištini koji je donio rješenje, u procesu koji će inicirati njegov pravni zastupnik, naš državljanin ima pravo da uloži žalbu. Diplomatsko – konzularno predstavništvo Crne Gore, u namjeri da pruži zaštitu nastaviće kontakt sa našim državljaninom i njegovim braniocem, te postupati u okviru međunarodnog prava i konvencija koje regulišu ovu oblast”, dodaje se u saopštenju.

U tom smislu, navodi se, šef crnogorske diplomatije Đorđe Radulović razgovaraće sa kosovskom ministarkom vanjskih poslova Donikom Gervalom, kako bi izbjegli izmještanje ovog slučaja iz oblasti konzularog prava i zaštite prava naših građana, gdje mu je mjesto, u svijet politike i mogućih političkih zloupotreba i manipulacija, jer tamo svakako ne pripada.

“U svjetlu različitih tumačenja crnogorske realnosti u posljednje vrijeme, dešavalo se da se određeni događaji nađu pod lupom javnosti i da se tumače u skladu sa različitim političkim agendama. Stoga pozivamo sve političke aktere da ne politizuju slučaj”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju da hapšenja stranih državljana, iako predstavljaju neprijatnu situaciju, nijesu novina u međudržavnim odnosima.

“Kao što se dešavaju u različitim državama svijeta, događala su se i u našoj diplomatsko-konzularnoj praksi, kada su crnogorske ambasade postupale prema utvrđenom protokolu u interesu naših državljana, baš kao što je to učinjeno i u ovom slučaju”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
paja
30.06.2021-17:57 17:57

Neka ga nista mu nece bit mjesec dana- ne kvarite odnose sa Srbijom kad dodje neki Srbin i vi njega uhapsite 1 za 1 !