Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Jednogodišnja kriza uticala na stanje ljudskih prava

On je istakao da, pored zdravlja, važno mjesto zauzima tretiranje pitanja klimatskih promjena, gdje se od riječi treba okrenuti djelima

Korona kriza umnogome je uticala na važna pitanja za međunarodnu zajednicu, od kojih poseban značaj ima stanje ljudskih prava, ocijenio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović na online Ministarskom sastanku država članica Alijanse za  multilateralizam.

On je istakao da, pored zdravlja, važno mjesto zauzima tretiranje pitanja klimatskih promjena, gdje se od riječi treba okrenuti djelima.

“Naučili smo da se prilagodimo uslovima koje je nametnula pandemija. Ipak, iako Crna Gora preduzima sve aktivnosti u cilju očuvanja zdravlja svojih građana, računamo na solidarnost i podršku u ovom krucijalnom momentu”, poručio je ministar Radulović.

Dodao je da, kao maloj zemlji, multilateralizam ne predstavlja samo izbor već garanciju prosperiteta.

“Ministar Radulović je tokom izlaganja apostrofirao da je, više nego ikad, neophodnost ove inicijative prepoznata u cilju očuvanja multilateralizma. U kontekstu pandemije COVID-19, on je istakao da smo kao pojedinci ali i kao kolektiv, izloženi izazovima kakvim svijet nije svjedočio generacijama unazad, te da su oni i pokazali koliko su međunarodna saradnja, solidarnost i jedinstvo važni”, saopšteno je nakon sastanka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve