Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Izvještaj EK možda i najlošiji do sada, detektovano nefunkcionisanje ukupnog sistema

Radulović navodi da posebno brine to što su se na udaru kritika našle institucije koje su morale ispuniti zadatke iz evropske agende

Predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović je, komentarišući navode medija o detaljima izvještaja EK o Crnoj Gori, rekao da nije iznenađen time da je izvještaj negativan.

”Kao što sam i najavljivao, dobili smo u suštini negativan izvještaj, u ravni sa prošlogodišnjim koji je bio najgori do sada. Ako, međutim, uzmemo u obzir i komentare u izvještaju i veoma oštru kritiku da nijesmo ispunili zahtjeve iz EU agende, onda imamo možda i najlošiji izvještaj do sada. Nažalost, ovo je samo refleksija svega onoga što se dešavalo, ne samo u radu ove, već i prethodne Vlade, i onoga što je trebalo biti urađeno, a nije”, kazao je Radulović u izjavi za Antenu M.

Radulović navodi da posebno brine to što su se na udaru kritika našle institucije koje su morale ispuniti zadatke iz evropske agende.

”Pored problema koji su detektovani, a tiču se same pregovaračke strukture i zakonodavnog procesa koji nije doveden do kraja, najveći problem su defekti u radu samih institucija, dakle ministarstava, različitih uprava, agencija. To je zapravo najgore, jer imate detektovanje nefunkcionisanja ukupnog sistema vlasti, dakle struktura koje su bile zadužene da isporuče funkcionalnu i operativnu upravu, a one su to, definitvno, propustile da učine”, smatra Radulović.

I ovaj izvještaj, prema Radulovićevim riječima, potvrđuje da je Crnoj Gori neophodna stabilna Vlada.

”Sve poruke, ne samo preko ovog izvještaja, već i preko evropskih zvaničnika i međunarodnih institucija i faktora su išle ka tome da treba dobiti stabilnu i funkcionalnu Vladu, a do nje se dolazi samo na izborima. I definitvno, nakon lokalnih izobra 23. oktobra mora doći do političkog konsenzusa o skraćenju mandata Skupštini, jer to je jedini  ispravan put. Sve politilčke partije da se izmjere na izborima, i nakon toga da se ide ka kreiranju određene funkcionalne Vlade koja će početi da ispunjava zadatke iz evropske agende”, zaključio je Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve