Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Radulović: Izopštavanje Srba iz Vlade je fašizam i bolest, najviše me boli crnogorski velikonacionalizam

''Poslao sam vam prijedlog, ali pošto Dritan koči i njega ćemo da ucjenjujemo, kao što smo ministre'', naveo je Radulović u Skupštini

Poslanik Pokreta za promjene Branko Radulović kazao je tokom premijerskog sata da treba da se sačini program za izgradnju demokratske, evropske i prosperitetne Crne Gore. Taj program bi, kako je naveo, sadržao tranziciju od autokratije ka funkcionalnoj demokratiji, demontažu totalitarnog sistema, suočavanje sa prošlošću i reviziju prošlosti, poboljšanje rada pravosudnih institucija…

“Poslao sam vam prijedlog, ali pošto Dritan koči i njega ćemo da ucjenjujemo, kao što smo ministre”, naveo je Radulović u Skupštini.

A, govoreći o modelu rekonstruisane Vlade, Radulović je kazao da za sada Krivokapić ima njihovu podršku.

“Zamjenik premijera- ne znam Dritane da li ti…Vlada bi imala četiri potpredsjednika-jedan potpredsjendik za demokratsku tranziciju, drugi za politički sistem, ekonomska pitanja i regionalni razvoj, 18 ministarstava”, predlaže Radulović.

Vlada, dodaje, mora biti lidersko- ekspertska.

“Uistinu ekspertska-da lideri u njoj odgovaraju, a ne nikako da imaju neke druge privilegije. Tada ćemo dobiti super, reformiranu Vladu”, kazao je on.

Otkriva i ko neće biti u toj Vladi.

“Oni koji se boje prave, koji imaju lični inteters, koji su sluge pojedinih spoljašnjih centara moći. Svi oni koji vole Crnu Goru, trudiće se i doći u ovu Vladu”, ističe Radulović.

Tvrdi da nije bilo DF-a, DPS nikad ne bi pao.

“Pali su i prethodne izbore i sad. Sve programe sam ja sastavio u draftu. Andrija Mandić je dobar čovjek. Zar trebamo Srbe da izopštimo iz društvenog života?! Zar trebamo Srbima da izabiramo vođe, da Srbima kažemo možete ili ne možete, da vaš vođa ne može biti u Vladi? Šta je to? To je fašizam, bolest. Najviše me boli crnogorski velikonacionalizam”, kazao je on, dodajući da oni moraju biti stub koji objedinjava sve.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
TV_EU
29.10.2021-15:08 15:08

Ovaj DF je skup ozbiljno bolesnih ljudi !

Krsto
29.10.2021-16:32 16:32

ova lik je zreo za ludacku kosulju…NIko ne izopstava Srbe iz vlade nego bi DF da napravi vladu iskljucivo od cetnika…

Krsto
29.10.2021-16:37 16:37

Jos nesto Radule..Dritan Bazdovic radi samo za SEBE I onoga ko ga plati…Podrzavao je cetnike da bi hapio onaj 21 milion EVRa…Cim on osjeti da vise nema para i da cetnici gube vlast on ce ih otkaciti…Dritan je izdao i prodao ljude koji su glasali za njega..Prodace i cetnike prvom prilikom.

Djuro
29.10.2021-17:16 17:16

On sto stariji to gluplji ili je prije ovog popijo nekoliko sljivovica

Sebastijan
30.10.2021-07:28 07:28

A kojih Srba Radulovicu?
Tvoje i moje braće , komsija koji se pišu kao sto su se pisali moj i tvoj djed !
Crnogorski nacionalizam je konvertitsvo budala sto blesave po ulica i ništa vise.
Mada iskreno ide im u prilog ovo sto se čini sa vladom i izborom ministara.
Ali najvažnije da OKG DPS postoji sve manje i manje.
Živjeli !!

gagi
03.12.2021-17:50 17:50
Reply to  Sebastijan

Sebi kasnim ali skini serbski samar pa se dobro izvaljaj ka BUBO i uzmi ovu svinju pjanu brata srbina pa zajedno se valjajte i jos nesto “buro”je magarac prevedeno sa Spanskog na CRNOGORSKI jezik

nenad.mne
30.10.2021-08:48 08:48

Oli, više, objasniti taj crnogorski velikonacionalizam! Sramno!

Tudjnac
31.10.2021-10:29 10:29

Heheheeeeeeeeeee ko nas uci izbacite ovoga iz skole cus CETNIKA boli ga CRNOGOR5SKI NACIONALIZAM -prolupalo matoro sijedo idi da se lijecis a kakav crnogorski nacionalizam bog te ubijo ka stocete ! !