Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović – Fijalka: Crna Gora i Ukrajina će dinamizirati saradnju u predstojećem periodu

Radulović je upoznao sagovornicu sa ključnim usmjerenjima Vlade u pogledu vanjske politike, gdje članstvo u NATO, pregovori sa EU i dobrosusjedska saradnja ostaju u vrhu prioriteta

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastao se danas sa otpravnicom poslova u Ambasadi Ukrajine Natalijom Fijalkom, saopšteno je iz ministarstva vanjskih polova.

Ministar Radulović je izrazio zadovoljstvo odnosima između dvije zemlje, zasnovanim na prijateljstvu i međusobnom razumijevanju, te iskazao interes za intenziviranje političkog dijaloga u periodu koji slijedi. Kako je istakao, posebnu pažnju treba posvetiti unapređenju ekonomske saradnje kao ključne oblasti za razvoj bilateralnih odnosa.

Radulović je upoznao sagovornicu sa ključnim usmjerenjima Vlade u pogledu vanjske politike, gdje članstvo u NATO, pregovori sa EU i dobrosusjedska saradnja ostaju u vrhu prioriteta. Na toj liniji, istakao da Crna Gora podržava politiku otvorenih vrata u okviru NATO, te čestitao Ukrajini na statusu Unaprijeđenog partnera u okviru Alijanse.

Otpravnica poslova Fijalka čestitala je ministru stupanje na dužnost, saglasivši se sa ocjenama međudržavnih odnosa koje karakteriše visok stepen komunikacije i sadržajne saradnje, uz prostor za dodatnu dinamizaciju političkih kontakata.

Ona je posebno zahvalila ministru na podršci Crne Gore ključnim vanjskopolitičkim prioritetima Ukrajine. Na toj liniji, Fijalka naglasila da je crnogorska ekspertiza u pogledu evropske integracije od velikog značaja za ukrajinski vanjskopolitički kurs, imajući u vidu da je Crna Gora prepoznata kao lider u pregovaračkom procesu sa EU.

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnoj društvenoj situaciji u našim zemljama u kontekstu pandemije, sa naglaskom na planove za imunizaciju rizičnih grupa stanovništva.

Takođe, dogovoren je nastavak komunikacije po pitanju intenziviranja sveukupne saradnje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve