Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović – Džačka: Crna Gora spremna da pomogne Albaniji u ostvarivanju evropske agende

Šef crnogorske diplomatije je ukazao na značaj savezništva dvije države u okviru NATO alijanse, kao i zajedničkih ciljeva na evropskom putu

Crna Gora je spremna da pruži ekspertsku, tehničku i svaku drugu vrstu pomoći Albaniji u ostvarivanju ciljeva iz evropske agende, kazao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović u telefonskom razgovoru sa albanskom ministarkom za Evropu i vanjske poslove Oltom Džačkom.

Šef crnogorske diplomatije je ukazao na značaj savezništva dvije države u okviru NATO alijanse, kao i zajedničkih ciljeva na evropskom putu.

“Imajući u vidu da su dvije države označile članstvo u EU kao najviši prioritet u vanjskopolitičkoj agendi, izrazio je uvjerenje da je saradnja u kontekstu pregovaračkog procesa ključna za dalji razvoj bilateralnih veza”, saopšteno je nakon razgovora.

Ministarka Džačka je ukazala na važnost otvorene i redovne komunikacije na političkom i institucionalnom nivou, po svim pitanjima od zajedničkog interesa. Saglasila se sa sagovornikom da evropsko opredjeljenje dvije države treba biti u fokusu zajedničkih aktivnosti u cilju jačanja sveukupne saradnje.

“Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u dvije države, kao i naporima koje vlade preduzimaju u cilju saniranja negativnih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. Sagovornici su razmotrili i dinamiziranje aktivnosti u pogledu promocije saradnje na ekonomskom planu”, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve