Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Do 2025. želimo da budemo članica EU

''Rad ove Vlade biće zasnovan na nadogradnji odnosa sa komšijama i saveznicima'', naveo je Radulović

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović kazao je da da će spoljno politički kurs nove Vlade , manje – više ostati isti. To su EU integracija, dobrosusjedi odnosi i NATO integracije.

”U smislu EU integracija, planovi ove Vlade su da završe sve procedure do 2025 i da do tada zavšrimo pregovore i nakon ratfikacije u zemljama članicama, voljeli bismo da budemo članica EU 2025 -2026. Naravno, mi znamo da imamo dosta reformi u u našoj kući, ali srećan sam što sam od naših međunarodnih partnera čuo pozitivne stvari”, kazao je Radulović na panelu 2BS Foruma, posvećenom Zapadnom Balkanu.

Što se tiče NATO integracija, Radulović je ponovio da Crna Gora ostaje pouzdan saveznik Alijanse.

”Ne želim da koristim izraz partner. Sada smo članica, sada smo unutra zajedno sa 29 drugih članica i ovi izbori neće ništa promijeniti u tom smislu. Mi smo NATO i definitivno su strahovi i glasine da bi Crna Gora mogla napustiti Alijansu neopravdani”, istakao je Radulović.

Dodao je i da je Crna Gora previše mala da bi imala loše odnose sa susjedima.

”EU integracije i regionalna saradnja idu jedno sa drugim, i želimo da uložimo sve napore da oni budu još bolji. Rad ove Vlade biće zasnovan na nadogradnji odnosa sa komšijama i saveznicima, i to je jedina promjena”, naveo je Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve