Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Do 2024. privremeno zatvoriti sva poglavlja u pregovorima sa EU

''Dvije države njeguju odlične odnose, koji su utemeljeni u međusobnom uvažavanju, prijateljstvu i dobrosusjedstvu'', kazao je Radulović

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović naglasio je da je tendencija Crne Gore, u pogledu evropskog puta naše države, da se do 2024. godine postigne interna spremnost za privremeno zatvaranje svih poglavlja.

On je na sastanku sa ambasadorom BiH Branimirom Jukićem istakao da, u kontekstu djelovanja u okviru Alijanse, u periodu koji slijedi neće biti promjena i da će Crna Gora nastaviti da produbljuje integraciju i razvija saradnju sa svojim saveznicima i partnerima.

”Dvije države njeguju odlične odnose, koji su utemeljeni u međusobnom uvažavanju, prijateljstvu i dobrosusjedstvu. Glavni pravac vanjskopolitičke agende Crne Gore ostaje evropska integracija, NATO i regionalna saradnja”, kazao je Radulović.

Šef crnogorske diplomatije jerekao da će Crna Gora biti posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa, te iskazao uvjerenje da bi trebalo intenzivirati politički dijalog u Regionu u cilju dugotrajnog i održivog mira, stabilnosti i razvoja svih država Zapadnog Balkana. On je istakao da BiH može da računa na ekspertsku podršku u integracionim aspiracijama, naglasivši da evropski put država Regiona nema alternativu.

Ambasador Jukić je čestitao Raduloviću na imenovanju, izrazivši nadu da će odnosi između dvije države nastaviti da se razvijaju na liniji dosadašnje otvorene, intenzivne i višeslojne saradnje u brojnim oblastima.

”Bilateralne veze između institucija veoma su snažne kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, što, između ostalog, potvrđuje veliki broj potpisanih sporazuma”, rekao je Jukić.

Kako je ocijenio, odnosi između Crne Gore i BiH predstavljaju primjer dobre saradnje na Zapadnom Balkanu, što se posebno ogledalo tokom procesa definisanja, potpisivanja i ratifikacije međudržavne granice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve