Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Đorđe Radulović je arogantan – skida glave ljudima i postavlja bez kriterijuma, za mene nema kredibilitet

Gospodin nije došao ni danas, skida glave ljudima, postavlja sam bez ikakvih kriterijuma. Mi treba da vidimo što ćemo uraditi - kroz izmjenu zakona, inicijativa... da privedemo ministra ovdje, rekao je Radulović poručujući da ministar nastavlja arogantan odnos

Odbor za međunarodne odnose raspravlja danas o predlogu za opoziv šest ambasadora Crne Gore u inostranstvu.

Branko Radulović iz DF-a osvrnuo se i na neusvajanje budžeta kao i na jučerašnje zasijedanje Skupštine kada je ministar Aleksandar Stijović rekao da nije kriva Vlada, nego su “poslanici poslanici nesposobni” jer nisu usvojili budžet.

To zašto budžet nije usvojen je isključiva krivica na Vladu, rekao je on.

“Vlada je trebala krajem prošle godine da usvoji rebalans budžeta, da usvoji nacrt u obliku predloga. Predlog da ide na Skupštinu. Ništa nismo znali o tome. Dali smo amandmane dobronamjerno i stručno, a oni arogantno, nisu ni odgovorili ni na jedan amandman. Kako da usvajamo amandman na lijepu riječ koju kaže ministar da je to nešto najgenijalnije što se do danas desilo u istoriji Crne Gore. Ja mislim da je to skandalozno”, rekao je Radulović.

Potom se vratio temi i rekao da se “nastavlja arogantan odnos ministra vanjskih poslova prema ovom odboru”.

“Gospodin nije došao ni danas, skida glave ljudima, postavlja sam bez ikakvih kriterijuma. Mi treba da vidimo što ćemo uraditi – kroz izmjenu zakona, inicijativa… da privedemo ministra ovdje”, rekao je Radulović.

Poslanik DF-a je podsjetio da je ministra pitao za izvjesnog Žugića, takozvanog kolumniste Vijesti.

“Da li su tačne informacije da će taj Žugić, poznat po mnogim negativnim stvarima, što je širio neistine, da li će on biti imenovan negdje kao specijalni izaslanik. Ministar je rekao – ne, taj čovjek neće biti. On je imenovan za specijalnog izaslanika za kulturu u Hrvatskoj. Čovjek koji je jedva položio posle mnogo godina kod mene, koji pojma nema sa kulturom, koji ne zna ništa iz metalurgije, a ne kulture, postavljen je za specijalnog izaslanika koji će širiti međusobne osobe iz kulture zajedno sa CG”, kazao je Radulović.

Očito, kako kaže, da je to kao što je i svo Ministarstvo i svi ambasadori – Roćenovi puleni, da je to po nekim drugim vezama urađeno.

“Imajući to u vidu, taj ministar nema više nikakav kredibilitet što se mene tiče. Sve što on predloži za mene nije važno”, kaže Radulović.

Što se tiče “sječe glava”, Radulović kaže da će za neke biti uzdržan, za neke protiv, za neke za.

Poslanik DF je rekao da će glasati i protiv smjene Milice Pejanović Đurišić i Srđana Stankovića, ili da će u krajnjem biti uzdržan.

“Milica Pejanović Đurišić je ugledni naučnik i profesor univerzoteta. Njeno političko djelovanje je bilo izraženo i protiv režima. Srđan Stanković je takođe moj kolega sa ETF. To je izuzetan naučnik i neko ko je prepoznatljiv u svijetu. Nikada nisam čuo njegovo angažovanje. Vujica Lazović je takođe moj kolega, ali on nije zasluživao ni da bude ni ministar”, rekao je Radulović.

Na dnevnom redu je izjašnjanje o predlogu za opoziv:

Milice Pejanović Đurišić, akreditovane pri Ujedinjenim nacijama, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Njujorku, kao i akreditovane u Republici Kostariki i Republici Kubi, na nerezidentnoj osnovi sa sjedištem u Njujorku;

– Srđana Stankovića, akreditovanog u Republici Argentini, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Buenos Ajresu, kao i akreditovanog u Republici Čile, Federativnoj Republici Brazil i Istočnoj Republici Urugvaj, na nerezidentnoj osnovi sa sjedištem u Buenos Ajresu;

– Bora Vučinića, akreditovanog u Republici Hrvatskoj, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Zagrebu;

– Vladimira Beratovića, akreditovanog u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Londonu;

 Vujice Lazovića, akreditovanog u Republici Sloveniji, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Ljubljani;

– Zorana Jankovića, akreditovanog pri Savjetu Evrope, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Strazburu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve