Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Crnogorsko društvo u agoniji

''Kada izgubite vladavinu prava, kada zaostajete u poglavljima 23 i 24 u ovolikoj mjeri, to pokazuje da niste u stanju da izgradite jedno prosvijećeno, pristojno, civilno društvo''

Univerzitetski profesor i predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore Branislav Radulović kazao je u emisiji Stav na TVCG da u Crnoj Gori svjedočimo situaciji da je dnevna politika nadvladala javne politike, te da se crnogorsko društvo nalazi u agoniji.

“Dnevna politika nadvladala je javne politike. Kada izgubite vladavinu prava, kada zaostajete u poglavljima 23 i 24 u ovolikoj mjeri, to pokazuje da niste u stanju da izgradite jedno prosvijećeno, pristojno, civilno društvo”, kazao je Radulović.

On je ocijenio da društvo u kojem nema vladavine prava, i u kome nema socijalne pravde, u kome nema kulture, nauke i tamo gdje je višak politike a manjak svega ostalog to društvo ne može ostvariti napredak.

“I ranije i danas je u jednoj vrsti agonije i postavlja se pitanje da li smo gradeći državu zabvoravili da gradimo društvo”, kazao je Radulović.

Ocijenio je da je i država i društvo trebalo da se razvija paralelno.

“Ali u državi gdje na javnoj sceni dominira populizam, provincijanizam, onda ta zajednivca ima ozbiljnih problema”, naveo je Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve