Najave pojedinih političara u Crnoj Gori da će buduća Vlada ukinuti sankcije Rusiji komentarisao je za TVCG predsjednik Evropskog pokreta Momčilo Radulović. Kaže da na preispitivanje odluka prethodne Vlade ima pravo nova, ali postavlja pitanje da li je mudro preispitivanje takvih krucijalnih odluka.

Predsjednik Evropskog pokreta Momćilo Radulović nema dilemu kada je riječ o pravima nove Vlade u odnosu na staru. Ipak, podsjeća šta želja za članstvom u EU podrazumijeva.

“Svaka vlada ima pravo da preispituje odluke predhodne vlade jedino se postavlja pitanje da li je mudro preispitivanje takvih krucijalnih odluka. Ukoliko želite članstvo u Evropskoj uniji onda morate da poštujete politike EU. Spoljna politika EU u ovom trenutku usmjerava nas na to da se priključite sankcijama protiv Rusije. Ukoliko nova Vlada bude odučila drugačije, onda ne korenspondira sa jednom od ključnih politika EU”, kazao je Radulović.

Ni to što Evropska unija ne želi da komentariše najave pojedinih političara u Crnoj Gori koje kažu da će buduća Vlada ukinuti sankcije Rusiji, za Radulovića nije iznenađenje.

“Svakako nijedna zvanična struktura u ovom trenutku neće komentarisati nešto što su najave političara o nekim buducćm tokovima zato što one nijesu u mandatu bilo koga, a pogotovu EU. Međutim kada bi se ostvarila ta vrsta namjere tog trenutka bi reakcija EU bila veoma brza”, dodaje Radulović.

Eventualna takva namjera bi dovela u pitanje evropski put Crne Gore, zaključuje Radulović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve