Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović – Čavušoglu: Sadržajna saradnja Crne Gore i Turske

Istaknuta je i važnost kulturnih veza dvije zemlje, za čije unapređenje i promociju postoji puno potencijala

Diplomatske odnose Crne Gore i Turske karakterišu intenzivan politički dijalog i sadržajna bilateralna saradnja, ocijenjeno je u današnjem telefonskom razgovoru ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića i njegovog turskog kolege, Mevluta Čavušoglua.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, šef crnogorske diplomatije istakao je važnost uspostavljanja platformi koje će doprinijeti jačanju privredne i saradnje Crne Gore i Turske u turističkom sektoru, ocijenivši te oblasti kao ključne u vremenu ekonomskog oporavka u periodu pandemije.

“Sagovornici su se saglasili da postoji potencijal za dodatno unapređenje saradnje dvije zemlje, te da će počasni konzul Crne Gore u Turskoj, sa konzularnim okrugom u Antaliji, svakako doprinijeti realizaciji aktivnosti koje će predstavljati pozitivan iskorak u tom pravcu”, navodi se u saopštenju.

Čavušoglu i Radulović razgovarali su i o učešću u regionalnim inicijativama, kao i o kandidaturama za upražnjena mjesta u tim tijelima.

“Šef turske diplomatije izrazio je zadovoljstvo zbog najavljenog učešća ministra Radulovića na “Antalijskom diplomatskom forumu”, koji predstavlja priliku za razmjenu mišljenja i iskustava u sferi diplomatije, politike i biznisa. Takođe, istaknuta je i važnost kulturnih veza dvije zemlje, za čije unapređenje i promociju postoji puno potencijala”, zaključuju u Ministarstvu vanjskih poslova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve