Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Akcenat vanjske politike biće privlačenje investicija

Ambasador Alhantouli je čestitao ministru Raduloviću stupanje na dužnost u veoma važnom trenutku za Crnu Goru, izrazivši nadu da će komunikacija i saradnja sa novimenovanim crnogorskim zvaničnicima ostati na visokom nivou.

Poseban akcenat crnogorske vanjske politike, u periodu koji slijedi, biće na ekonomskoj diplomatiji u cilju privlačenja investicija i ubrzavanju ekonomskog oporavka od posljedica globalne pandemije, saopštio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

On je na sastanku sa ambasadorom Palestine Rabijem Alhantoulijem ukazao na značaj unapređenje privrednih veza kroz intenziviranje kontakata dviju privrednih komora.

“Trebalo bi proširiti normativnu bazu bilateralnih odnosa, prevashodno kroz finalizovanje sporazuma koji su već u procesu pregovaranja, kao i da bi trebalo upriličiti političke konsultacije dva ministarstva vanjskih poslova, što bi predstavljalo odličnu priliku za adresiranje važnih tema iz bilateralnog domena”, rekao je Radulović, dodajući da je zadovoljan dobrim i prijateljskim odnosima između Crne Gore i Palestine, te da će tokom mandata težiti da dodatno proširi sveukupnu bilateralnu saradnju.

Ambasador Alhantouli je čestitao ministru Raduloviću stupanje na dužnost u veoma važnom trenutku za Crnu Goru, izrazivši nadu da će komunikacija i saradnja sa novimenovanim crnogorskim zvaničnicima ostati na visokom nivou.

“Temelji bilateralne saradnje veoma dobro postavljeni tokom prethodnih godina, te dodao da će i u nastavku svog mandata posvećeno raditi na osnaživanju bilateralne saradnje i identifikaciji prostora za produbljivanje bilateralnih veza, s posebnim fokusom na privredu i trgovinu”, naveo je Alhantouli.

Sagovornici su, kako je saopšteno nakon sastanka, razmijenili i mišljenja o nizu aktuelnih bliskoistočnih pitanja.

“Na toj liniji, ministar Radulović je ponovio da je pozicija Crne Gore po ovom pitanju, takođe, usklađena sa Evropskom unijom, naglasivši da prepoznajemo i podržavamo potrebu da se, uz podršku međunarodne zajednice, iznađe održivo i pravedno rješenje u pravcu trajnog mira, stabilnosti i prosperiteta Bliskog istoka”, kazali su u Ministarstvu vanjskih poslova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve