Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Radulović: Abazović umjesto sa EU, harmonizuje našu politiku sa Vučićevom

Umjesto da premijer Dritan Abazović harmonizuje unutrašnje i spoljašnje politike Crne Gore sa politikama Evropske unije, on harmonizuje i unutrašnju i spoljašnju politiku Crne Gore sa politikom Aleksandra Vučića, izjavio je za Antenu M predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović

Umjesto da premijer Dritan Abazović harmonizuje unutrašnje i spoljašnje politike Crne Gore sa politikama Evropske unije, on harmonizuje sa politikom Aleksandra Vučića, kaže predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović. Ističe da je sada pod znakom pitanja dalje intenziviranje procesa EU integracija. Govoreći o podršci za izglasavanje nepovjerenja Vladi, Radulović očekuje da će pored postojećih inicijatora podršku inicijativi dati poslanici Demokrata, a možda i DF-a.

Umjesto da premijer Dritan Abazović harmonizuje unutrašnje i spoljašnje politike Crne Gore sa politikama Evropske unije, on harmonizuje i unutrašnju i spoljašnju politiku Crne Gore sa politikom Aleksandra Vučića, izjavio je za Antenu M predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović.

“To je ono što je najveće razočaranje njegovog kratkog mandata, jer svi na domaćoj sceni, od NVO sektora, medija, aktivista koji se bave procesom EU integracija pa sve do međunarodne zajednice, svi smo očekivali nešto sasvim suprotno, a to je da se Abazović i njegova Vlada pravdaju prioritetima koji su dogovoreni, a koji odnose na evropske integracije u dijelu pravosuđa, reformi u tužilaštvu, borbi protiv kriminalna i korupcije i izbornim zakonima”, istakao je Radulović.

Radulović ističe da je sada pod znakom pitanja dalje intenziviranje procesa EU integracija.

“Imali smo potpuno zeleno svijetlo i otvoren put, nažalost na tom putu glavna prepreka je postao Dritan Abazović i njegova politika. Očekuje se da se započne sa uskraćivanjem podrške Vladi Abazovića već 19. avgusta. Što prije to bolje je bitno da taj proces bude završen. Da li će se proces završiti time što će se ići na nove izbore, koji bi eventualno mogli biti održani 23. oktobra kad i lokalni izbori, ili će doći do novog preslaganja partijskih kockica unutar parlamenta i eventualnog formiranja neke nove skupštinske većine i nove Vlade, ostaje da se vidi”, kazao je naš sagovornik.

Ako partijski subjekti pokažu zrelost, kako kaže, mogu da se dogovore o zajedničkim prioritetima i da formiraju neku stabilnu vlast koja će zaista raditi na EU integracije u naredne dvije godine.

“A ukoliko ne, onda je opcija da se ide na opšte izbore, ali bi u toj opciji dodatno izgubili nekoliko mjeseci, a ovako bi možda u narednih mjesec dva mogli ponovo da pokrenemo proces i intenziviramo proces EU integracija sa ciljem da prođemo kroz još uvijek otvoreno zeleno svijetlo od EU”, poručuje Radulović.

Govoreći o podršci za izglasavanje nepovjerenja Vladi, Radulović očekuje da će pored postojećih inicijatora podršku inicijativi dati poslanici Demokrata, a možda i DF-a.

“Bitno je da ova vlada kao i prethodna, zbog svojih negativnih učinaka, vrlo pogubnih za Crnu Goru, ode u političku istoriju, a mi da tragamo za nekim novim pozitivnim i optimističkim rješenjima koji će nas brzo odvesti u EU”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
05.08.2022-21:11 21:11

Eeee bravo ti ga otkrio si vrucu vodu sa ovom izjavom.. Nego bi bilo pozeljno pametnjakovicu da nas naucis o nekoj konkretnoj situaciji na koji nacin da se zastitimo od ovoga zla koje nas je snaslo. Ako to nisi u stanju onda bi bilo pozeljno da ne s*ruckas u prazno.

Krsto
14.08.2022-02:23 02:23

Dritana Bazdovica ne placa EU vec srbija i SPC..I to debelo..