Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Radović kontra Bečiću: U septembru ćemo imati vlast i na državnom nivou

Radovićev stav o izlasku na izbore, iskazan je pred njegovim partijskim šefom Aleksom Bečićem koji je aplaudirao njegovoj izjavi, suprotan je zvaničnom stavu Demokrata o bojkotu ili odgađanju izbora do “stvaranja uslova za prve fer izbore u Crnoj Gori”

Predsjednik SO Budva i član Glavnog odbora Demokrata Krsto Radović kazao je da će Demokratska partija socijalista na narednim lokalnim izborima u Budvi doživjeti ubjedljiv poraz, a da će opozicija u septembru pobijediti na parlamentarnim izborima, prenosi Pobjeda.

“Danas smo poslali jasne poruke, a građani su nam rekli da se ne svađamo, da se poštujemo, da se uvažavamo i da pobijedimo DPS koji će doživjeti najveći poraz na narednim izborima, kakav će se prepričavati decenijama. Iz naše Budve kreću promjene u cijeloj Crnoj Gori, i ako Bog da u septembru ćemo imati vlast i na državnom nivou”, rekao je Radović nakon sjednice budvanskog parlamenta 4. juna na kojoj se nije glasalo o njegovoj smjeni zbog isteka roka za glasanje.

Radovićev stav o izlasku na izbore, iskazan je pred njegovim partijskim šefom Aleksom Bečićem koji je aplaudirao njegovoj izjavi, suprotan je zvaničnom stavu Demokrata o bojkotu ili odgađanju izbora do “stvaranja uslova za prve fer izbore u Crnoj Gori”.

Bečićev plan, koji je lansiran u martu, sadržao je pet tačaka: bojkot parlamenta, bojkot izbora, definisanje minimalnih izbornih uslova, međusobno nenapadanje opozicije, kao i sinhronizovano djelovanje opozicije nedavno je modifikovan u sedam tačaka i po prvi put pominje mogućnost odgađanja izbora do “stvaranja uslova za njihovo održavanje”.

Novi plan takođe uključuje bojkot parlamenta, međusobno nenapadanje, čuvanje opozicionih opština kao “ostrva slobode” svim demokratskim, institucionalnim i vaninstitucionalnim sredstvima, insistiranje na dogovoru Vlade sa crkvama i vjerskim zajednicama kako bi zakon bio prihvatljiv za sve tradicionalne konfesije, insistiranje na odlaganju izbora do stvaranja uslova za njihovo održavanje, aktivna medijacija međunarodne zajednice u postupku kreiranja rješenja za slobodne izbore, kao i ispunjenje svih uslova neophodnih za “održavanje slobodnih izbora”.

Nijedna tačka plana ne predviđa redovno održavanje izbora u septembru kako je to najavio Krsto Radović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve