Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Radonjić Popoviću: Nacrtali ste mi metu u želji da me disciplinujete

''Vi i vaši članovi ste me označili i stavili mi žutu traku oko ruke, nezadovoljni ishodom sjednice kojoj sam prisustvovala – ne kao poslanik, već kao službenik Skupštine Crne Gore''

Pomoćnica generalnog sekretara Skupštine Crne Gore Jelena Radonjić obratila se predsjedniku Liberalne partije Andriji Popoviću, povodom sinoćnjeg saopštenja te partije u kojem zahtjevaju da cijelo rukovodstvo Skupštine Crne Gore podnese ostavke. Radonjić u reagovanju, između ostalog, kaže da joj je pominjanjem imena nacrtana meta.

Njeno reagovanje prenosimo u cjelosti.

Vi i vaši članovi ste me označili i stavili mi žutu traku oko ruke, nezadovoljni ishodom sjednice kojoj sam prisustvovala – ne kao poslanik, već kao službenik Skupštine Crne Gore. Poznato je da skupštinski službenik nema pravo glasa, pa ni ako obavlja poslove pomoćnika generalnog sekretara, što ja činim već trinaest godina. Napominjem, u tom periodu sam uvijek dobijala pohvale za stručnost, a vi udariste na moju profesionalnu čast do koje vrlo držim, jer se ne krijem iza bilo čijih političkih leđa. Zato se i javno oglašavam.

Osim toga, svjedok ste da sam u nekim prilikama asistirala predsjedniku Skupštine i tokom prošlog saziva, kad generalni sekretar i dva zamjenika, čija je to obaveza propisana Poslovnikom Skupštine Crne Gore i aktom o sistematizaciji, nijesu bili u stanju da pruže stručnu i profesionalnu podršku, jer ih je za tu funkciju očigledno preporučila partija, a ne znanje. Uostalom, dokaz za to je i njihov postupak uoči pomenute sjednice, kad mi je generalni sekretar izričito rekao da niko od njih troje neće da bude u sali, čime su pod noge bacili profesiju, zbog ličnih i partijskih interesa.

Sa druge strane, ja o svojem političkom opredjeljenju nikad nijesam govorila javno, niti sam se njime rukovodila u izvršavanju radnih zadataka, zbog čega ste možda stekli pogrešan utisak o mojem angažmanu na sjednici i dali mi značaj koji moja funkcija ne zaslužuje. Ja sam bila vidljivi predstavnik Službe Skupštine Crne Gore na pomenutoj sjednici, pa se pitam da li slična profesionalna diskreditacija očekuje i ostale moje kolege koje nijeste primijetili te večeri da izvršavaju svoje radne obaveze.

Konačno, držala sam da ste iskreni pobornik socijalne filozofije koja propagira jednakost muškaraca i žena i eliminaciju bilo kakvog oblika nasilja, pa me je začudio izostanak Vaše reakcije prilikom incidenta u skupštinskoj sali, kad je generalni sekretar prema meni ispoljio jednu od neprimjerenih formi moći.

Zato me sad ne iznenađuje ni isticanje mojeg imena i profesionalnog ugleda u javnosti u negativnom kontekstu, kojim ste mi nacrtali metu u želji da me disciplinujete.

U saopštenju se, pored ostalih, traži i moja ostavka, u svojstvu pomoćnice generalnog sekretara Skupštine, iako ta funkcija ne predstavlja dio skupštinskog rukovodstva, u kontekstu koji se predočava javnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve