Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Radončić: Vlast drži ravnoteža nemoći i straha

''Znaju da kad ispane jedan šraf iz tog točka sve ide dođavola i nikad više u životu Krivokapić neće moći sanjati da bude premijer'', smatra Radončić

Priča o rekonstrukciji aktuelne, nesposobne i izdajničke Vlade je stalno podgrijavanje leša zvanog Vlada koju predvodi Zdravko Krivokapić, kazao je novinar i publicista Šeki Radončić u jutarnjem programu Gradske televizije “Rujna zora”.

“Opet će se oni pomiriti i naći neki kompromis jer ih drži ravnoteža nemoći i straha. Znaju da kad ispane jedan šraf iz tog točka sve ide dođavola i nikad više u životu Krivokapić neće moći sanjati da bude premijer”, smatra Radončić.

Članovi vladajuće većine se, kaže, drže jedni za druge kao utopljenik za slamku – svađaju se i pljuju – normalni ljudi nakon toga više nikad ne bi razgovarali, a oni se pomire.

“To traje evo već godinu i ja ne očekujem tu nikakve dramatične zaokrete. Dobili su izbore na platformi Vlade eksperata i sad u sred utakmice mijenjaju pravila. Mislim da to neće podržati njihovi birači, ako im je ostalo birača”, ističe Radončić.

Zapad ne želi DF u Vladi, nezadovoljstvo DF prirodno

Zapad vas poštuje onoliko koliko vas poštuju kod kuće i podržaće, kako je kazao, sve što je u njihovom interesu.

“U interesu Zapada nije da DF uđe u Vladu, jer bi time dozvolio da ta jaka politička grupacija uđe u srce jedne NATO države. Zapad će sigurno ostati principijelan do kraja da DF i njegovi ministri ne mogu ući u novu Vladu, a zapadne zemlje imaju veliku moć na svim meridijanima”, naglašava Radončić.

Ponašanje DF-a je, kaže, prirodno, jer su oni pobijedili na izborima, a nemaju nikoga u Vladi.

“Prirodno je što su nezadovoljni, a rješenje su izbori iako će se teško oni odlučiti za nove izbore. Plaše jedni druge, trguju, po dubini zapošljavaju svoje ljude kršeći sve zakone ove države i prave ogromnu štetu. To je kao pijesak u ruci, njima curi pijesak iz ruke i pitanje je dana kada će da iscuri”, ocijenio je Radončić.

Crnogorska opozicija što prije da se ujedini

DPS, takav kakav je, ističe, je kičma crnogorske suverenosti i državnosti i veoma je važno da se opozicija ujedini i to što prije.

“Ova Vlada što duže traje ona ko najteži karcinom razjeda državu Crnu Goru i ako ako se još zadrži decenije će trebati da se popravi šteta. Ima materijala da se postigne sporazum jer, podsjetiću, da je samo jedan poslanik razlike pa ozbiljnom opozicionom bloku neće biti nikakav problem da prevuče jednog, dva ili tri poslanika iz sadašnje većine”, smatra Radončić.

Crna Gora je ugrožena i taj novi blok, dodaje, mora imati snage za promjene.

“U konačnom jednom takvom ozbiljnom državotvornom bloku na kraju će prići i Demokrate, iako to možda sada izgleda nemoguće. Pozicija GP URA je takva kakvu joj odrede vlasnici koncerna Vijesti koji su je stvorili i koji misle da preko tog jezička upravljaju Crnom Gorom. I oni to čine”, kazao je Radončić.

Megalomanski pokušaj Vučića da sebe predstavi kao Tita

Obilježavanje 60. godina od prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja, nedavno u Beogradu, vidi kao veliku manipulaciju i megalomanski pokušaj Aleksandra Vučića da sebe predstavi kao Josipa Broza Tita i da su nesvrstane žive.

“Prvo, pokret nesvrstanih je mrtav jer danas u svijetu nemate nesvrstanih zemalja. Imate neutralnih i ovih drugih. Vučić naravno može imitirati Tita, ali je to tragikomično jer je Vučić četnik iznikao iz Šešejevog šešira. Današnja Srbija nije ni nesvrstana, ni neutralna. Svrstana je uz Rusiju čiji je satelit. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov prisustvovao je događaju ispred države koja je bila protiv nesvrstanih da bi obilježio teritoriju. Lavrov je odradio posao. Cijeli događaj je bijedan pokušaj da se od nečega napravi nešto i predstava za domaću neuku publiku”, zaključio je Radončić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pio
14.10.2021-12:23 12:23

Rodjak cuvenog Ganije Dzona Radoncica, velikog covjeka iz New Yorka.

New Jorker
14.10.2021-21:11 21:11

Jes veliki ne placa ljude, nego im dava cikove bez pokrica.

Kaka
14.10.2021-21:33 21:33

Ganija je smece od covjeka, odpad.