Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Radončić: Vlada je velikosrpski karcinom koji razara građansku Crnu Goru

Taj se karcinom mora hitno ukloniti ukoliko želimo ozdravljenje Crne Gore, jer  svaki dan zakašnjenja može biti koban.

Vlada Zdravka Krivokapića, preciznije Amfilohijeva vlada, je velikosrpski karcinom koji razara multietničku i prozapadnu Crnu Goru. Taj se karcinom mora hitno ukloniti ukoliko želimo ozdravljenje Crne Gore, jer  svaki dan zakašnjenja može biti koban. To je, gostujući u emisiji „Znam da znaš“ Gradskog radija, ocijenio  Šeki Radončić, novinar, pisac i autor dokumentarnih filmova.

Prema Radončićevim riječima, pored toga što je osilila, Vlada pokazuje prezir  prema građanima, što vodi ka građanskoj neposlušnosti i porotestima. Sve to za posljedicu može imati pad Vlade Zdravka Krivokapića.

“Crna Gora se nalazi u vrsti vremeplova i vozi u istorijski rikverc, u 1918. godinu, odnosno u ekonomski, moralni i državni kolaps. Ukoliko se Krivokapić i njegovi eksperti za uništenje Crne Gore brzo ne zaustave, bojim se da će državi trebati više decenija da se sanira šteta koju su napravili”, smatra Radončić.

Radončić ističe da je na sceni urušavanje svih crnogorskih, multietničkih i evropskih vrijednosti u cilju dovođenja Crne Gore na nivo entiteta Republika Srpska.

„U Crnoj Gori se dešava tihi državni udar, a izvođači radova ovog puta nijesu ruski agenti Šišmakov, Popov i drugi, već je to Vlada na čelu sa premijermom Zdravkom Krivokapićem i vicepremijerom Dritanom Abazovićem. Riječ je o Vladi, koja interese druge države stavlja ispred interesa Crne Gore i njenih građana, a kojom se upravlja iz drugih centara moći, prije svega iz Beograda i Moskve. Tu je naravno i treći centar, Srpska pravoslavna crkva, koja možda ima presudni uticaj na postojeću Vladu. Ovi centri udruženim snagama pokušavaju od Crne Gore da napravi srpsko – rusku enklavu koja bi i Srbiji i Rusiji poslužila kao vrsta pontonskog mosta za izlazak na toplo more. To je fatalna osovina, koja Crnu Goru gura u ekonomski, moralni i državni sunovrat. Oni ne štede ni ljudske ni finansijske ni medijske resurse kako bi uništili multietničku, građansku i prozapadnu Crnu Goru“, rekao je Radončić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi ministri, prema Radončićevim riječima, ne kriju da je  Crna Gora interesna sfera Srbije.

„Kupuju medije i političare, ubacuju lažne diplomate i čine sve da destabilizuju Crnu Goru, da je potčine i izazovu haos.  Cilj predstojećeg popisa je promjena etničke strukture stanovništva. Sredstvo za ostvarenje etničkog inženjering je  čišćenje biračkih spiskova, kojim bi, preko noći, oko 42 hiljade Bošnjaka, Albanaca, Hrvata  i Crnogoraca iz dijaspore ostalo bez tog prava glasa. Na drugoj strani, izmjenama Zakona o državljanstvu,  oko 30 hiljada Srba i Rusa dobilo bi pravo glasa u Crnoj Gori. Ukoliko se to desi, a nadam se da neće, Crna Gora bi u državotvornom smislu bila urnisana“, smatra Radončić.

Upitan da prokomentariše izmjene Zakona o državnom tužilaštvu, na kojima, uprkos negativnom mišljenju stručne javnosti i evropskih partnera, insistira DF, Radončić kaže da je njihov plan jasan: uništiti SDT na čelu sa Milivojem Katnićem.

„Namjera je ostaviti samo ljušturu, odnosno ime tog tužilaštva, i na mjesto Katnića dovesti nekog poslušnika. Cilj je jasan: da se suprotno zakonu, po svaku cijenu,  uhapsi predsjednik Milo Đukanović, neko od članova njegove porodice,  prijatelja ili članova DPS-a. Na taj način tužilaštvo bi bilo zloupotrijebljeno za sprovođenje vrste tihog državnog udara i obezglavljivanje  prozapadne, multietničke i demokratske Crne Gore. Ne bije se tu boj da se u Crnoj Gori unaprijedi vladavina prava , nego da se ostvare  interesi drugih centara moći “, zaključuje Radončić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neko tamo
26.04.2021-16:41 16:41

Tu je i medijski gang vijesti koji vodi miško kesedzija i zeljko govedo