Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Radončić o usvajanju Rezolucije: Čiča Draža je, nakon Tita, poražen i od Mila

Usvajanje Rezolucije je pravi debakl velikosrpske politike u Crnoj Gori, čiji viđeni predstavnici, kao što vidimo, od avgustovskih izbora orgijaju po Crnoj Gori, rekao je Radončić

Crnogorski parlament usvojio je sinoć Rezoluciju kojom se osuđuje genocid u Srebrenici te je dužnosti razriješen ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, koji je ranije javno negirao genocid.

Odluka crnogorskog parlamenta izazvala je brojne reakcije, te je, s izuzetkom Srbije, snažno pozdravljena.

Šeki Radončić, poznati crnogorski novinar i publicista, te autor nagrađivanih dokumentarnih filmova, istakao je u razgovoru za Radiosarajevo.ba kako je usvajanjem Rezolucije o zabrani negiranja genocida u Srebrenici i izglasavanjem smjene negatoru tog genocida, ministru Vladimiru Leposaviću, “pravi trijumf antifašističke, građanske i multietničke Crne Gore”.

“I veliki poraz srpsko-crnogorskih četnika. Ujedno, to je pravi debakl velikosrpske politike u Crnoj Gori, čiji viđeni predstavnici, kao što vidimo, od avgustovskih izbora orgijaju po Crnoj Gori. Dileme nema: Čiča Draža Mihajlović je, nakon Tita, sada poražen i od Mila”, kazao je Radončić.

On smatra da su istorijske pobjede građanski orijentisanih stranaka i stranaka manjinskih naroda u Crnoj Gori “prelomni trenutak povratka Crne Gore evropskim i zapadnim vrijednostima”.

“One su i uvertira u prijevremene parlamentarne crnogorske izbore koji će se, po svemu sudeći, održati za nekoliko mjeseci, na kojima će definitivno biti poražena velikosrpska politika krvi i tla u Crnoj Gori, forsirana iz Beograda i Moskve”, zaključio je Radončić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
18.06.2021-08:48 08:48

Super…Nalov je idealan..

Sarajevo
18.06.2021-09:02 09:02

Crna Gora je pokazala da u njoj zive casni ljudi .

Eko
18.06.2021-12:25 12:25

Pozdrav redakciji najboljega portala ,Ziveo Milo i gragjanska C.Gora ….