Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Radončić o izborima u Nikšiću: Izvršena je velikosrpska agresija na taj grad i Crnu Goru

Prema njegovim riječima na Nikšić i Crnu Goru izvršen je pravi velikosrpski desanta komandant te operacije feldmaršal Aleksandar Vučić se nalazio na komandnom mostu u Beogradu

U Nikšiću se nijesu dogodili lokalni izbori, već je izvršena velikosrpska agresija na taj grad i Crnu Goru, kazao je za Radio Sarajevo ugledni crnogorski novinar i publicista Šeki Radončić.

“No, pojedinačna pobjeda Đukanovićevog DPS-a u Nikšiću dokaz je da kičma crnogorske državnosti nije slomljena i da crnogorske patriotske snage nisu poražene, niti su u padu, već su u porastu”, naveo je on.

Radončić je autor dokumentarnog filma “Zavjera” koji je izazvao buru reakcija u regionu, a posebno u Beorgadu jer je “razobličio ulogu Srbije, Rusije i Vučića”.

Prema njegovim riječima na Nikšić i Crnu Goru izvršen je “pravi velikosrpski desanta komandant te operacije feldmaršal Aleksandar Vučić se nalazio na komandnom mostu u Beogradu”.

“No, osovina Moskva-Beograd-Banjaluka nije uspjela da slomi crnogorski otpor. Njihova udarna divizija DF doživjela je poraz i gubitak od velikih 6.500 glasova.

Podsjetiću, pored ogromne političke, crkvene, obavještajne, propagandne, finansijske i svake druge potpore koju je od Aleksandra Vučića imao, i ima, velikosrpski i proruski Demokratski front u CG, predvođen četničkim vojvodom Andrijom Mandićem, upućivana je pomoć i u ljudstvu – uvezeni glasači iz Hercegovine, prije svega iz Trebinja, kao i djelovanje na desetine agenata BIA u Nikšiću”, kaže Radončić.

Nadalje, ističe da je u ovom slučaju neizbježno djelovanje Rusije koja nastavlja da ruši Đukanovića preko svojih kadrova instaliranih u crnogorskoj Vladi, Agenciji za nacionalnu bezbijednost, vojsci, policiji, sudstvu…

“A sve sa krajnjim ciljem da Crnu Goru svedu na geografski pojam ili u najboljem slučaju na novu Republiku Srpsku. Što su već, kao što znamo, pokušali na Kosovu sa tzv. Savezom srpskih opština, što im, takođe, nije prošlo”, dodao je.

No, i pored etikete gubitnika sa nedavno održanih parlamentarnih izbora, i te ogromne sile koja je udarila na Crnu Goru i Đukanovića, analizira dalje Radončić, DPS aktuelnog predsjednika Crne Gore je “iz ovog rata izašao kao pojedinačno najjača stranka, koja je skočila za 1.000 glasova više u odnosu na augustovske parlamentarne izbore”.

“Problem je sada za Đukanovića, a time i za građansku i multietničku Crnu Goru, što u ovom trenutku njegov suverenistički DPS nema koalicioni kapacitet da sam formira vlast u Nikšiću. Što ne znači da u dogledno vrijeme neće tako biti. U velikosrpskom bloku DF-Demokrate sve više pucaju šavovi po liniji Zapada i Istoka, i očekivati je da kandidat DF-a za gradonačelnika partizanskog Nikšića, mlađani Marko Kovačević, kojem je zaštititi znak šubara – neće dugo vladati. Ako dočeka da uopšte i bude izabran.

Jer ga je tokom izborne noći za budućeg gradonačelnika vrlo drčno proglasio Andrija Mandić, ignorišući tako makar protokoralni dogovor sa Demokratama. Bez čijih glasova Marko Šubara ne može biti izabran za gradonačelnika Nikšića”, zaključio je Radončić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nišin kiljan
15.03.2021-19:37 19:37

Kako moze biti velolosrpska agresija srba na srbe?

Miro
15.03.2021-19:38 19:38

Vojvoda (svaku normalnu osobu ovo četničko zvanje bi uvrijedilo) ucjenjuje demokrate proglašavanjem šubare za gradonačelnika. Kao , iuskratiti će u suprotnom potporu vladi . Svi, kao i on ,znaju da prijeti praznom puškom.