Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Radončić na HRT-u otkrio zlokoban plan: Gumenim mecima trebalo je izazvati krv i građanski rat, a za sve optužiti Đukanovića!

''Ni manje države ni većih naprijatelja. Na malu Crnu Goru su krenule dvije velike sile, velika Srbija i velika Rusija. I sva sreća je da je Crna Gora članica  NATO, inače bi danas bila puna srpskih dobrovoljaca iz Srbije i Republike Srpske''

Novinar i publicista Šeki Radončić otkrio je u jučerašnjem gostovanju na Hrvatskoj radio televiziji (HRT), zlokobni plan Beograda i Moskve koji je trebalo da bude realizovan na Cetinju pred ustoličenje popa SPC Jovana Mićovića za crnogorsko-primorskog mitropolita.

”Zlokoban plan napravljen u ovalnim sobama Beograda, Moskve i SPC  trebalo je da u Crnoj Gori izazove krv i građanski rat. Planirano je, dok policija baca na građane suzavac, dimne bombe, topovske udare  i na kraju puca u građane gumenim mecima, koji su zabranjeni, izazvati haos kod demonstranata, da pomisle da policija puca u njih bojevom municijom, jer nijesu imali iskustva sa gumenim mecima, i da potom neko od njih zapuca na policiju, da padne krv, da pogine neko od policajaca i da se sve to svali na Veselina Veljovića bivšeg direktora policije CG i aktuelnog savjetnika Mila Đukanovića. Da bi u konačnici Đukanović bio optužen, ne samo od Srbije, već i od međunarodnog faktora da je izazvao ubistva na Cetinju”, rekao je Radončić gostujući na HRT-u.

Kako je dalje naveo, potom bi uslijedilo hapšenje Đukanovića, kako bi se obezglavila suverena Crna Gora, jer je  pored Cetinja, Đukanović simbol crnogorske suverenosti.

”Dešavanja na Cetinju pokazuju da je SPC prešla granicu, da je od ideologa, inspiratora zločina i podstrekača na zločine na prostoru bivše Jugoslavije prešla crtu i postala egzekutor i agresor i postala klasična vojna i politička organizacija. Crna Gora koja je bila lokomotiva evropskih integracija pretvorena je u obični vagon, i SPC je napravila ne slučajni  haos. Taj haos je, kao što znamo, započeo onoga trenutka kada je bivši patrijarh SPC Irinej izjavio da je položaj Srba u Crnoj Gori isti kao što je bio položaj Srba u NDH-a i u Jasenovcu. Potom su uslijedile litije, onda izbori i srbijanska crkva je postavila Zdravka Krivokapića za premijera, Dritana Abazovića za vicepremijera, sve ministre, direktore policije i tajne policije i tako sve po dobini”, rekao je Radončić.

On ističe da ne smijemo zaboraviti rusku komponentu i kako je ministar inostranih poslova Rusije,  Lavrov,  ne slučajno, samo nekoliko dana prije događanja na Cetinju izjavio da je Amerika protiv pravoslavlja, da ruši pravoslavnu crkvu i da je napadnuta Srpska pravoslavna crkva na Balkanu.

”Sve nam to govori da nije u pitanju samo pokušaj urušavanja Crne Gore, već i pokušaj urušavanje jedne članice NATO kroz klasičnu hibridnu agresiju na Crnu Goru. Zanimljivo je povući paralelu šta je srpska ratna propaganda radila devedestih, a šta sada radi oko Crne Gore: prije početka napada na Sloveniju napadani su zloglasni Kučan i „janezi“, pa uoči agresije na Hrvatsku Tuđman i ustaše, potom u Bosni Alija i mudžahedini, pa na Kosovu Rugova i šiptari, sada Đukanović i komite…Ista matrica, isti rukopis, isto zlo”, poručio je Radončić.

Radončić je na kraju rekao: „ni manje države ni većih naprijatelja. Na malu Crnu Goru su krenule dvije velike sile, velika Srbija i velika Rusija. I sva sreća je da je Crna Gora članica  NATO, inače bi danas bila puna srpskih dobrovoljaca iz Srbije i Republike Srpske“, te da su jedini izlaz iz ove opasne i haotične situacije novi izbori u Crnoj Gori.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve