Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Radončić: Država se raspada, cilj afere ”Pandorina kutija” je srušiti posljednji kamen koji drži Crnu Goru

''Vlada se raspada, ministarstva se raspadaju, uprave se raspadaju, školstvo, zdravstvo. Jedino što funkcinoniše u državi Crnoj Gori je institucija predsjednika. To je posljednji faktor stabilnosti u Crnoj Gori, Personalno on se zove Milo Đukanović. Dakle, sada treba srušiti još taj poslednji kamen koji drži Crnu Goru''

Novinar i publicista Šeki Radončić, kazao je da je najnovija ”afera” koju forsira organizacija bliska vladi –  MANS, lansirana jer se država raspada i zato što je institucija predsjednika ostala posljednja linija odbrane Crne Gore od spoljašnjih i unutrašnjih napada.

Podsjetio je da je prije neku godinu u emisiji Ukrštene riječi, Nikola Marković, sadašnji suprug Vanje Ćalović, predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića optužio da ima of šor kompaniju.

Radončić je podsjetio da je Đukanović tada to potvrdio, naglasivši da se nikad se nije dalje otišlo. Sada se, kako je istakao Radončić, otvara nova Pandorina kutija kada je Đukanović u pitanju, da se optužuje da je 2012. godine imao of šor kompaniju.

“Prvo, of šor poslovanje je legalno poslovanje, druga stvar, pošto Vanja Ćalović voli da drži predavanja i da morališe, mora da poštuje prezumpciju nevinosti. Ne možeš ti reći Đukanoviću-ukrali ste nešto, a da ne kažete šta ste ukrali ili krivi ste, a da čoveku nije suđeno i nije osuđen… Dakle, ona krši sve moralne i profesionlane kodekse. Niko normalan nije protiv toga, ako je predsjednik države ili premijer nešto ukrao treba da odgovara”, naveo je Radončić za Gradsku TV.

Radončić je istakao da je afera opet u jeku, jer se, kako navodi, država raspada.

“Vlada se raspada, ministarstva se raspadaju, uprave se raspadaju, školstvo, zdravstvo. Jedino što funkcinoniše u državi Crnoj Gori je institucija predsjednika. To je posljednji faktor stabilnosti u Crnoj Gori, Personalno on se zove Milo Đukanović. Dakle, sada treba srušiti još taj poslednji kamen koji drži Crnu Goru i to je samo nastavak svega što se dešava, u poslednje dvije godine i nažalost Đukanović je poslednja linija odbrana Crne Gore od nasrtaja velike Srbije i velike Rusije”.

Smatra da je odlično što je SDT formiralo predmet.

“Žao mi je što to isto Tužilaštvo nije isto uradilo kad je u pitanju , recimo mister Procenat, čovjek koji je zadužio Crnu Goru blizu milijarde i koji je, kako je Medojević rekao, ukrao više od 20 miliona ili ko je Abazoviću nudio 21 milion za političku korupciju ili nešto drugo. Mislim da je i tu Tužilaštvo trebalo ekspresno da djeluje kao što je sad reagovalo. Gotovo 30 godina se Đukanoviću skandira – ili Milo lopove ili se optužuje da je ukrao pare. Ali, evo 30 godina još nema nijednog dokaza za to. Pošto takvog dokaza nema, jasno je da se radi o klasičnim medijskim spinovanjima i zloupotrebama i pokušaju medijskog čerečenja i masakriranja predsjednika”, zaključuje Radončić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bosko
10.10.2021-09:35 09:35

Radoncicu, ljudi vjeruju medijima a ne zdravom razumu. Sve je tacno sto si naveo

Kotoranka
10.10.2021-13:20 13:20

Samo ih nagrđuj i istinom gađi u vrh mozga kojeg nemaju.
Onda u rupu.

grana
10.10.2021-13:21 13:21

zar nije Dritan pobedio lazima kako je Djukanovic ubio novinarku.

Seko
10.10.2021-22:21 22:21

Jer cilj BBC-a,Guardiana,Le Monda je bio nekakvi preshednikčić u drzavi zapadnog Balkana….

Lea
11.10.2021-06:03 06:03

Vlast opozicija sopstvenoj drzavi,nezabiljezeno u istoriji, neka se samo sjete Marka Miljanova,kako se on drzao u sukobu sa sefom svoje drzave