Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Radojičić: Vlast unizila Crnu Goru

On je osudio nedavnu izjavu poslanika DF-a Slavena Radunovića u parlamentu kojom je žensku rukometnu reprezentaciju nazvao ''DPS reprezentacijom''

Crnogorski sportisti, vaterpolisti, rukometašice, rukometaši su najveća sportska svjetska imena koja su Crnoj Gori donijela toliko sportskih oreola i ne zaslužuju da ih pripisuju bilo kojoj partiji, kazao je novinar, pisac, scenarista i glumac Mihailo Radojičić u jutarnjem programu “Rujna zora” Gradske televizije.

“Napadati te generacije je ispod crnogorske časti. Sramota je tako govoriti o njima jer sport ne pripada nijednoj partiji”, rekao je Radojičić.

On je osudio nedavnu izjavu poslanika DF-a Slavena Radunovića u parlamentu kojom je žensku rukometnu reprezentaciju nazvao “DPS reprezentacijom”.

“Ako niko iz znatnog broja partija ne dođe na utakmicu reprezentacije, to je ružan znak i ponižavanje. Način na koji to radi parlament i vladajuća struktura je mnogo unizio Crnu Goru i to ne samo ovim činom”, ističe Radojičić.

Ekonomski program “Evropa sad”, prema njegovoj ocjeni, je populizam u najbanalnijem smislu.

“Ne možete od države, u kojoj je više penzionera nego radnika, poreskim postupcima da punite budžet, jer onda praznite čovjeka. U ekonomiji ponekad hoćemo da budemo boemi i to nije karakteristično samo za ovu Vladu. U ekonomiji nema boemštine, u ekonomiji je dva i dva četiri i ne može biti ništa drugo, a oni žele da budu komotni”, smatra Radojičić i pita zašto potcijenjujemo stočare i poljoprivrednike koji nas hrane.

Njihov rad je, pojašnjava, paklen.

“Ustaju ranije nego da idu u fabriku, a od svog proizvoda dobiju mnogo manje od onog koji ga preprodaje”, kaže Radojičić.

Kada je riječ o pandemiji korona virusa problem je što, navodi, niko ne obraća pažnju na činjenicu da ona kao i druge slične bolesti mogu da se pretvore u najcrnji obrt, a to je da se dođe do selekcije putem prirodnog odabira.

“Ako se ne budemo ponašali adekvatno epidemiološkim mjerama i ne primimo vakcinu kao preventivu, doći će do prirodne selekcije u kojoj će opstati samo oni koji su genetski predodređeni da prenesu vrstu”, zaključio je Radojičić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve