Četvrtak, 9 Februara, 2023
Rubrika:

Radnička partija podržava platformu DF-a

''Podržavamo i smatramo neophodnim formiranja nove Vlade, koja će kroz predan rad, osluškujući potrebe građana ići naprijed, putem koji smo odabrali, a to je put evropskih integracija''

“Platfotma koju je predstavio Demokratski front sadrži konstruktivne predloge za prevazilaženje aktuelne političke krize koja već duže vrijeme traje u Crnoj Gori. Podržavamo i smatramo neophodnim formiranja nove Vlade, koja će kroz predan rad, osluškujući potrebe građana ići naprijed, putem koji smo odabrali, a to je put Evropskih integracija”, saopšteno je iz Radničke partije čiji je lider Maksim Vučinić.

Prema njihovim riječima, Vlada premijera Zdravka Krivokapića i pored brojih pokušaja na dijalog, prihvatanja kompromisa za mnoga pitanja, kako navode, “nije imala sluha za 133.000 glasača koalicije ,,Za budućnost Crne Gore” koji se osjećaju prevarenim za mnoga obećanja koja nijesu ispunjena”.

“Radnička partija takođe izražava spremnonst da podrži novi predlog mandatara koalicionih partnera ,,Mir je naša nacija” ili ,,Crno na bijelo” uz mogućnost da se u novu Vladu uključe predstavnici manjiskih naroda sa kojima bi zajedničkim snagama radili u stvaranju bolje budućnosti svakog građanina Crne Gore”, dodaje se u saopštenju.

Iz Partije poručuju, da sve nepravde koje su učinjene građanima a naročito radničkoj klasi u Crnoj Gori moraju biti ispravljene, jer, kako kažu, “naši radnici su od početka totalitarnog režima Mila Đukanovića pa do današnjih dana najveći gubitnici teškog procesa tranzicije koju Crna Gora prolazi”.

“Sa novom Vladom, u nove pobjede koje podrazumijevaju ozbiljan obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom, izglasavanje Tužilačkog savjeta, Budžeta, Zakona o popisu stanovništva kao i završnog procesa uređenja odnosa države sa vjerskim zajednicama”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mokki
23.11.2021-18:40 18:40

Kad porastem, volio bih da sam pametan kao Maksim :)))