Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Radnička partija: Oni koji su pokazali nasilničko ponašanje treba da odgovaraju

Uloga medija, kako dodaju, u jednoj slobodnoj državi koja teži da funkcioniše po pricipima demokratskih postulata, ne treba da bude širenje mržnje i podržavanje nasilničkog ponašanja, već objektivno i nepristrasno izvještavanje o događajima.

Verbalni napad na direktora RTCG Borisa Raonića, koji je bio u društvu maloljetnog sina tokom jučerašnjeg meča Crna Gora – Holandija, od strane jedne grupe navijača koji sebe nazivaju patriotama i ultra Crnogorcima, prema mišljenju Radničke partije još jedan je u nizu događaja pred kojim ne možemo da se ne zastidimo i ne zapitamo zbog čega lijepi događaji, poput sportskog nadmetanja, gdje treba da pokažemo patriotski duh i podržimo naše reprezentativce, mora biti ukaljan izlivima mržnje, vrijeđanjem i prijetnjama…

“Da stvar bude još gora, pojedini mediji u Crnoj Gori su likovali nad ponašanjem ovih ,,navijača” i prenosili komentare sa društvenih mreža koji su podržavali onakvo ponašanje”, ističu oni.

Uloga medija, kako dodaju, u jednoj slobodnoj državi koja teži da funkcioniše po pricipima demokratskih postulata, ne treba da bude širenje mržnje i podržavanje nasilničkog ponašanja, već objektivno i nepristrasno izvještavanje o događajima.

“A sada je na organirama reda i mira da urade svoj dio posla. Lica koja su pokazala nasilničko ponašanje za isti čin treba da odgovaraju pred licem pravde. Društvo u kojem pojedinac koji se nalazi na javnoj funkciji bez bojazni ne može poći da prisustvuje jednom lijepom događaju kakav je meč reprezentacije Crne Gore, a da ne bude fizički i verbalno napadnut, odlika je nestabilnog društva, koje je nažalost podjeljeno po bronjim pitanjima, između ostalih političkim, etničkim, nacionalnim”, poručuju iz Radničke partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
14.11.2021-14:40 14:40

Drugi put kad se čuje mrš splačino odma upotrebiti suzavac, šok i fleš bombe neka vide građani da su raja, ućerati im stra u kosti…

džudović
14.11.2021-14:55 14:55

Vi nijeste Radnička no Sramotna partija kao ovako pišete. Raonić nije bio u društvu sina, nije bilo fizičkog kontakta, jedino mu je saopšteno da ne može da sa njima sjedi. On je to poslušao i otišao na drugo mjesto da gleda utakmicu. Očekujem da na sljedeće izbore izađete samostalno da vam više u parlamentu ne gledamo “lidera” sa napisanim mu saopštenjima.

Anonymous
14.11.2021-15:23 15:23

Javi se eo i borac za radnička prava, čovjek bez dana radnog iskustva i njega je nešto sinoć jako potreslo, tako da nije samo tvitnujo ka neki već čitavo saopštenje da…